En helt vanlig pasta

Vi äter väldigt lite pasta i vår familj. Jag vet egentligen inte varför för det är ju väldigt gott. Så vi lagade upp en variant och passade på att göra den vegan. Ja om man utesluter osten såklart. Förr så var det standard att gästen fick en pasta när han eller hon bad om vegetariskt. Det har nästan försvunnit helt och nu är det den ena fantastiska skapelsen efter den andra. Med mer eller mindre bra resultat. Så idag hyllar vi det vegetariska med en helt vanlig pasta. Ungefär såhär -

en god och fin pasta sort
5 dl havregrädde
1 pkt champinjoner
1 pkt sticklök
2 st solo vitlök
1 ask cocktailtomat
3 msk olivolja
1 kruka basilika
salt
svartpeppar från kvarnen
en bit parmesan

Skär champijoner och sticklök i bitar. Fräs i lite av olivoljan. Tillsätt havregrädden. Koka upp. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt. Dela tomaterna och rosta dom i resten av olivoljan. Salta. Lägg i durkslag. Häll det som rinner av i champinjonsåsen. Koka pastan. Blanda den med champinjonsåsen. Lägg allt i en skål och toppa med de rostade tomaterna och basilika. Vrid över lite svartpeppar och om man vill riven parmesan.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln