100 dagar senare

Svensk biff som hängt i 100 dagar från Johan i Hallen. Mycket bra kött med intressant smak. En kraftig nötighet och en touch av mögelost. Smaken är kraftig så man trycker inte i sig en 250 grammare eller jo det kan man såklart men 100-150 gram är mer lagom. Jag testade 3 olika stekgrader. 50 grader, 54 grader och 58 grader. Köttet fick sen vila i 15 minuter innan jag skar i det. Jag föredrar i normala fall att äta biff mediumstekt men i det här fallet så passar medium rare bättre. Då får man mest ut av smaken från den långa hängmörningen. Jag fick en ide om att testa inkokta sotade nashipäron till. Med tanke på smaken på köttet så tyckte jag att något fruktigt till skulle funka. Och ja, absolut. Det blir en skön kombo med den söta och eldade fruktigheten och de sublima ädelosttonerna i köttet. Coolt. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln