Wildair NYC

Wildair, en liten vinbar på Orchard Street på Manhattan som rankades 8:e bästa nya restaurang i USA 2016, vill man såklart kolla in. Det går inte att boka bord så man måste hänga på låset för att slippa köa. Stram inredning med höga barbord och öppet kök. Trevligt och trångt. En liten matmeny och en ganska liten vinlista för att vara en vinbar men allt är utvalt med omsorg. Fantastiskt vällagad och välkomponerad mat. Och vinerna som rekomenderas till maten sitter perfekt. Maten serveras som charingportioner och självklart finns en egen tolkning av råbiff som numer nästan är mer en regel än undantag på restauranger. Men gott var det. Och en Cornas Les p’tits bouts från Mickaël Bourg satt som en smäck :)
Jag läste någonstans att hasselnötstarten kunde man dö för. Och ja jävla vad det stämde. En dessert helt i min smak, söt och goffig men ändå så välbalanserad. Saltad pralin med tartskal gjort av hasselnötsmjöl och en cremant av gianduja. Jag kommer att gå tillbaka bara för att äta den. Och med bara 2 desserter på menyn så testade vi såklart båda. Panna cotta med mandaringranité och honungssmulor på toppen var också en höjdpunkt. Jag förstår rankingen och jag förstår varför det är kö. Och sen att det bara är ett stenkast till Rockklubben Arlenes Grocery där både jag och Pia sjungit livekaraoke. Pia körde Sweet Child of Mine och jag nöjde mig med Dr. Love och Ace of Spades. Om vi kommer att komma tillbaka? Ehhhh ja!!! 

Littleneck clams, XO, almond broth

Scallop crudo, bergamot, horseradish

Beef tartare, pistachio, castelvetrano olives

Persimmon, stracciatella, butternut squash

Chocolate hazelnut tarte och
Panna cotta, mandarin granita, honey crumble

Etiketter: newyork resor restaurang

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln