Chinese Tuxedo

New York, vi är tillbaka!!
Tanken var ju inte att det skulle bli en resa hit i år, men när Jonas fick ett gig för ett svenskt företag & jag fick möjligheten att följa med så var det inte så mycket att diskutera..

Mer om vad exakt vi gör här & varför kommer senare. MEN igår hade vi bokat bord på en relativt ny restaurang i China Town som heter "Chinese Tuxedo". Vi hade läst en del om det & tänkte att det var läge att fortsätta prova nya ställen istället för att hamna på de "gamla" klassikerna. Och jävlar vad glad jag är för det. Ett av de bättre restaurangbesöken på länge. Inget snack. 
Lokalen var grym, precis i vår smak, vår servitör var kunnig, personlig & väldigt "likeable". He had us at hello. Och maten sen...så förbannat gott. Eftersom ingen i sällskapet är ett stort fan av menyer så gjorde vi som vanligt, gav tillbaka dom & sa till servitören att beställa in sina favoriter. Följdfrågan vi fick var såklart om det fanns några allergier, och "hur hungriga är ni?". Det är ändå en uppskattad fråga, det är inte alltid man får den när man ber servitören bestämma maten. Jonas var in charge för vin, det blev en amrikansk riesling. Funkade perfekt! 
Det var ingen maträtt som kom in som man rynkade på näsan åt, men såklart finns det alltid favoriter såhär i efterhand.
"Mr Weng's Chicken Liver Paté, Salted Radish and Apple Pickle, served with 
youtiao", "Crispy Eggplant, Sichuan and Peanut Caramel" & "Tuxedo Dumpling Spicy Pork Filling,  Lao Gan Ma Vinaigrette, Flying Fish Roe".
WOW!!

Vi hade en fruktansvärt trevlig kväll där det som vanligt diskuterades om det mesta, dracks en hel del vin & njöt av livet. Vi avslutade sen kvällen på baren "Apotheke" som låg precis vägg i vägg med Chinese Tuxedo. Också ett häftigt ställe om man gillar kreativa cocktails i coola miljöer! 

Summa summarum : BESÖK CHINESE TUXEDO OM NI ÄR I NEW YORK!!!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln