Utredning - habituell abort

...It´s the possibility that keeps me going, not the guarantee...


Frågan löd : "Hur stor trumma vill ni slå på?"
Vi tittade på varandra, tittade på honom & sa "den största".

I torsdags var vi hos JanÅke Erlingsson på Mama Mia. Vi fick berätta vår historia. Vad vi går genom. Och vad som hänt. När han lyssnat klart, ställt några följdfrågor så frågade han just det. "Hur stor trumma vill ni slå på?".
Han berättade lite kort om vad som eventuellt kan vara orsaken till våra svårigheter. Vad de vanligaste orsakerna till upprepade missfall kan vara. Och vad vi kan göra, härifrån.
Så nu är bollen i rullning. I fredags var vi & lämnade ex antal prover på Karolinska i Solna. Eller jag lämnade 12 olika blodprov. Jonas lämnade 2. Kromosomanalys. Jag fick också lämna det såklart. Och massor andra. JanÅke skickade även en remiss till Sabbatsberg, som i sin tur kommer skicka en kallelse till mig för en hysteroskopi. 
En operation där jag kommer bli sövd & de kommer gå in med en kamera i livmodern. Mest för att se att allt ser ok ut efter de två skrapningarna jag gjort det senaste året. Eller om det finns något annat dolt fel. 

Det är steg 1. Beroende på vad provsvaren visar så får vi ta det därifrån. Kanske visar de på massa konstigheter. Kanske ser allt normalt ut, vem vet?
Det känns iaf otroligt skönt att vi träffade någon som lyssnade, hörde & tog "action". Vi behöver inte en läkare som ger oss en kram, klappar oss på huvudet & tittar på oss med medlidande ögon. Vi behöver en läkare som säger : "okej, nu gör vi såhär." Och det var exakt så JanÅke var. Vi har varandra för kärleks-biten, våra vänner som stöttar, peppar & kramar. 
Förhoppningsvis får vi svar på de första proverna på fredag. Spännande. Och läskigt. 

Och igår var vi på akupunktur. Eller, jag fick akupunktur. Men Jonas var med. Kinesisk medecin. Ett annat tillvägagångssätt för ofrivilligt barnlösa eller de med upprepad missfallshistorik. Vi fick träffa Marietta, fylla i ett hälsoformulär & berätta vår historia. Sen gick hon genom lite fakta & sen fick jag lägga mig. Nålar i huvudet, i magen & i benen. 30 minuter senare var jag klar & vi ska tillbaka om 3 veckor igen. Jag tycker ju "alternativ"medicin är jätteintressant & öppen/mottaglig att prova det mesta. 

Vi får se vad som händer. Vi tycker oavsett det är väldigt skönt att vi äntligen är "i systemet". För det ska gudarna veta, att vi gjort allt som står i vår makt de senaste 9 månaderna att bli gravida igen..

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln