2016 - del 4


OKTOBER

Jonas åkte i början av oktober iväg för att sitta i juryn i Englands svar på ”Årets kock”. Jag var hemma med barnen. Sen var det min tur att åka iväg. En weekend med Elin, Emelie & Anja i Barcelona. En bröllopspresent jag fått av dem. Och vilken helg vi fick. Via airbnb hade de fått tag i en lägenhet med bra läge & mysig terass. Även om vädret inte var 110 poäng så var det en perfekt liten getaway med mycket god mat & fest. Vi hade flertalet visningar på vår andra lägenhet i Hagsätra, det var äntligen dags att få den såld efter ett år av tvister angående vårt fuktskadade kök. SOLO-butiken i Täby fick på extremt kort varsel reda på att de skulle stänga per siste oktober så jag var där ett par dagar för att hjälpa dem packa varor & sälja slut. Äntligen fick man känna lite på utförsäljningspulsen. Jonas gjorde ett roligt gig i Hötorgshallen, lagade tacos för hela slanten :) Dessutom åkte han iväg på Sandahl foundations årsmöte med ett skönt gäng!

NOVEMBER

Jonas åkte iväg på sin efterlängtade KISS-cruise. Jag var med förra året & kände att det räckte. Och att han förmodligen hade roligare tillsammans med sina riktiga nörd-kompisar. Så stannade hemma. Hade sista butikschefsmötet med SOLO någonsin i Stockholm som avslutades med härligaste middagen med gänget på Supper. Vi skålade för tiden vi haft tillsammans & för SOLO, samtidigt kom årets snöstorm till stan. Och allt blev som vanligt kaos, haha.
Min väninna Angelica Blick släppte sin nya kollektion tillsammans med BIKBOK & hon frågade mig om jag tillsammans med några andra av hennes tjejkompisar ville gå en kort modevisning på releasefesten. SÅKLART! Rebecka & Anja var mitt sällskap för kvällen & vi hade det supertrevligt.
Semi-final i Årets Kock i Helsingborg & Jonas sitter som vanligt i juryn. Utförsäljningen drar igång i butiken & jag säger efter många tankar & om & men upp mig. Jag kommer alltså sluta innan sista försäljningsdagen. Ett beslut som inte var enkelt, men i slutendan kändes helt rätt. Jag, mamma & Rebecka såg ”Fantomen på Operan” på Cirkus & jag älskade den lika mycket som jag alltid gjort! 
November avslutades med världens stökigaste & roligaste 40-årsfest. Tack för det Sabina! Och vi fick lägenheten såld. Äntligen!

DECEMBER

I december för ett år sedan gick vi med i en grupp : ”100 mil 2016”, man skulle alltså gå eller springa 100 mil under året. Och logga allt i ett dokument som alla i gruppen hade tillgång till. Jag insåg rätt snart att jag inte skulle komma upp i mina mil. Men Jonas, när 1/12 kom hade han exakt 30 mil kvar. Och vi pratade lite om, på skämt trodde jag, att ”om du tar 1 mil om dagen i december så klarar du det”. Men det var inget skämt. Han skrev ut ett kör-schema & satte sen igång. Och de få dagar som han missade, de tog han igen andra dagar. Och det blev minsann 100 mil 2016, varav 30 av dem betades av i December. Snacka om imponerande! Han fick även för sig att bygga en ny gitarr, vilket han också gjorde. Samt planera, det som kan kanske bli årets fest 2017. Ungarna hade julkonserter & eftersom vi var terminens klassföräldrar fick man ställa upp & sälja fika tillsammans med andra föräldrar. Helt klart en ny erfarenhet :-P Vi betade av flera härliga julbord, tillsammans med barnen & med kollegor/vänner. Den 21/12 gjorde jag min sista dag på SOLO, någonsin. Det var inte ett helt lätt farväl & med en klump i halsen jag sade hejdå till en fantastisk arbetsplats. Vi packade bilen full med julklappar & barn, styrde kosan mot Linköping där vi firade jul i flera dagar tillsammans med min familj. Och den 25/12 satte vi oss på ett flyg som ett dygn senare gjorde så vi befann oss i Australien hos Alice & Evelina. Slutet av 2016 åt vi, en jävla massa & firade vårt tredje nyår tillsammans.

Etiketter: återblick 2016

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln