Fitzroy

Eftersom Sydney blev mer "ta dagen som den kommer" & lite mer uppstyrt av tjejerna så tog vi på oss att scouta Melborune i förväg. En del googlande & en hel del tips från vänner & bekanta så hade vi en någotsånär utstakad plan innan vi kom. The Press Club var en av restaurangerna som Jonas skrev om häromdagen men "Smith & Daughters", en vegan-krog i stadsdelen Fitzroy var en annan bokad destination. Sagt & gjort. 

Alla var lite trötta & slitna på onsdagen av "alla" fireballjärn & vi hade inte vårt bord för ens 20:30 så vi tog det rätt lugnt på förmiddagen hemma i lägenheten. Lagade pannkakor & solade lite på terassen. När vi väl tog oss till spårvagnen & vidare mot Fitzroy så var det så satans varmt så man klarade knappt av att gå i solen, haha. Så vi sökte rätt snabbt skydd på en mexikansk restaurang på Brunswick St för att äta/dricka. I vanlig ordning. efteråt passadde vi på att strosa lite i de olika vintagebutikerna, vi tjejer valde de som var inriktade på kläder & Jonas valde skivor. Skräll! När alla butikerna stängde vid 18 så hade vi fortfarande några timmar kvar att slå ihjäl. Vi hittade ett mysigt utomhus café där vi hängde ett tag men alla höll i princip på att somna, så vi var tvugna att take action. Förslag nummer 1 var : hitta en park att chilla i någon timme, kanske ta en gubbvila. Alternativ 2 : hitta en härlig bar med bloody marys.
En liten gissning vilket alternativ som vann? ;-)

Sagt & gjort. En härlig bar med grymma Bloodys fann vi, plus att de hade UNO. Så där satt vi & spelade kort, drack ett par drinkar & VIPS var klockan "dags att gå till middag". Perfekt! Vi fick dessutom sällskap på middagen, Anna, min väninna från Melbourne som jag jobbade tillsammans med en säsong i Åre kunde hänga på. Kärt återseende! Sist vi sågs var när jag senast hängde i Melb för 3 år sedan. 

"Smith & Daughters" alltså. Som jag nämnde tidigare en restaurang som till 100% inriktat sig på det veganska köket. Vi var väl medvetna om detta när vi bokade. Eftersom vi, i vår matlagning, försöker undvika mjölkprotein så mycket vi bara kan, så är det ju ett kök vi både intresseras av. Och för Jonas del som matlagare & krögare så letar han inspiration från alla håll.  
Stället som så var exakt sådär härligt häftigt & stökigt som vi gillar. Hög ljudnivå, cool inredning med en touch av rock'n'roll! Vi började med att beställa in lite goda drinkar medan vi läste genom menyn. Först blev man lite förvirrad, "är det verkligen en vegansk restaurang?", då de valt att använda namnen på de animaliska proteinerna så som "prawns etc. Men jodå, inga animaliska produkter i någon av rätterna. Så, i ärlighetens namn har jag fortfarande ingen aning om vad jag åt när vi åt våra vitlöks "gambas" med bröd. Sparris, jalapeno - majs fritters & melonsallad var några fler av huvudpersonerna i rätterna vi beställde. Många goda såser & tillbehör. 
Jag var, imponerad är fel ord, för jag trodde aldrig det skulle vara dåligt eller ointressant, utan mer.. nöjd. Det var jävligt gott bara! 
Men eftersom alla var rätt sega så blev det ingen all nighter för någon av oss, utan efter vi ätit oss mätta & belåtna körde Anna hem oss i sin lilla cab & vi somnade gott hemma i St Kilda :)

Jag hoppas verkligen det kommer poppa upp fler opretentiösa, stökiga & härliga veganrestauranger i Stockholm! Jag hade hängt där alla dagar i veckan om det ens var i närheten av "Smith & Daughters"!

Etiketter: semester melbourne vegan

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln