Melbourne had us att hello!

Vi lämnade Cronulla tidigt, tidigt på morgonen den andra januari. Taxi till flygplatsen & sen på ett plan som skulle ta oss till Melbourne. Tjoho! 3 år sedan jag var där senast & jag har verkligen längtat efter batt få komma tillbaka!

Eftersom vi inte skulle få tillgång till vår airbnb-lägenhet för ens efter lunch så tog vi oss till Souther Cross Station för att låsa in vårt bagage & ge oss ut på stan. Vi flummade mest runt i kylan (japp, Melb mötte oss med öppna armar & riktigt höstrusk) , kikade på street art & åt mat i China Town. Vi hamnade på ett lite speciellt ställe inne i ett av de ”kinesiska” köpcentrumen, tydligen rätt omtalat men med inga rättigheter till Jonas stora förtret. Han var ölsugen! Men icke sa nicke, där kunde man bara dricka vatten, haha. Dumplings & shishuan-biff fick vi i oss & det var sjukt gott! Och tillslut var klockan tillräckligt mycket & vi kunde ta spårvagnen mot St Kilda för att möta upp vår värd. 


Och lägenheten vi klev in i var magisk. Öppet kök/vardagsrum + toalett på första våningen, liten spiraltrappa upp till övervåningen där det fanns 2 sovrum, badrum & takterass. Vi blev positivt överraskade & kände väl allihopa att vi dragit en vinstlott! Vi packade upp, vilade en stund innan vi gav oss ut på upptäcksfärd i St Kilda. Vi bodde bara 10 minuters promenad från stranden & ett helt gäng sköna restauranger. Vi hamnade på ett ställe som heter ”POW”, asiatiskt. Vi har ju en tendens att dra oss till det köket for some reason :) 
Maten var bra, drinkarna kunde man få i jugs vilket alltid ett trevligt när man är några stycken. Men inget var väl wow. 
Jag & Jonas blev lite småsura när vi såg att svenska bandet ”Refused” skulle spela där den 25:e. Fan att man skulle missa det! Dessutom ska ”Sick of it all” spela samma kväll. Dubbelt upp typiskt.
Men men.. man kan inte få vara med om allt :)

Vi avslutade kvällen på baren ”29th apartment”, ett coolt ställe som hade lite vardagsrums-feeling över sig. Mysiga soffgrupper, flipperspel, ett badkar (?) & sällskapsspel. Drinkmenyn var präntad på en dagstidning. Allt satt i detaljerna. Efter en drink & lite jenga så kröp vi i säng. Mätta, belåtna & uppspelta inför veckan! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln