The Potting Shed, The Grounds Of Alexandria

Jonas fick en kommentar på en bild på instagram häromdagen, det var Jamie, en kock som bor i Melbourne & har jobbat i Åre för massor år sedan, som tipsade om ”The Grounds of Alexandria”. Och när vi hade hyrt bil häromdagen & började prata om vart vi skulle äta på kvällen så kom stället igen på tal men från tjejerna som hade velat åka dit länge men utan bil så har det blivit ett för stort mission. Och nu hade vi ju bil, & med tipset från flera håll så bestämde vi att vi skulle åka dit & bokade bord på ”The Potting Shed” som är kvällsrestaurangen på ”The Grounds”. 

Och vilket ställe. The Grounds of Alexandria är verkligen en oas!
I det gamla industriområdet i Alexandria har man alltså byggt upp bland annat en grönsaksmarknad, lanthandel, florist, kafferosteri, bar, frukost/lunchrestaurang, kvällsrestaurang & plats för djur som bor där. Atomsfären är magisk. Det är grönt, lantligt & väldigt genomtänkt inrett. Nu när vi är där är det bara restaurangen ”The Potting Shed” som är öppen, men vi kom dit en halvtimme tidigt så vi passade på att strosa runt lite. Jag tror vi alla fyra blev förälskade när vi gick runt där. Detaljer som en gammal telefonkiosk där man ställt in en ATM-maskin eller den gamla pickup-bilen som man planterat blommor i. 
 

När vi väl satte oss till bords så var restaurangen exakt lika mysig & härlig som resten av ägorna. Grönt, lummigt & med snygga detaljer. Drinkmenyn vi fick var designad med snygga målade bilder & matmenyn satt på en menyhållare som pryddes av en trädgårdsspade. The little things. Spontant ville vi beställa allt men lyckades enas om ett flertalet rätter. Vår servitör sa ”ni har beställt väldigt mycket mat, bara så ni vet”. Haha - INGA PROBLEM, kontrade vi med. Äta kan vi. Vi beställde även ett gäng alkoholfriadrinkar som snabbt kom in i fina muggar i koppar. 
Och inte långt efter började maten trilla in: minimorötter med lönnsirap & bacon, blomkål & brysselkål med kummin yoghurt & parmesan, sliders med oxkindragu, lökringar & ost, musslor med zucchini, oliver & tomat, risotto med krabba & bläckfisk, flundra med citron, kapris & persiljesmör, lökpaj med tryffel & getost plus en biff med klyftpotatis & café de paris-smör. Det såg fantastiskt ut! Och det mesta smakade detsamma. 
Bottennappet blev risotton som var lite väl grötig & morätterna blev lite väl söta tillsammans med sirapen. Men i övrigt var det väldigt gott! 
Min favorit blev lökpajen & blomkålen. Jonas gillade mini-burgarna bäst & biffen. Och servitören hade rätt, det var mycket mat men vi lyckades få i oss i princip allt. Lite risotto blev kvar i sin tallrik. Han blev imponerad, haha. 
Men någon dessert fick vi inte plats med även om det fanns flera alternativ vi var sugna på. Och notan landade på blyga 350kr per skalle. 
Galet! 

Vi kan med gott hjärta rekommendera det här stället till alla som någon gång ska besöka Sydney med omnejd! 

Nu ska vi börja förbereda inför vår nyårsmiddag som vi ska avnjuta i tjejernas lägenhet, så det här blir det sista inlägget 2016.
Vårt tredje nyår tillsammans. De två senaste har spenderats i Åre & det här blir i Australien. Livet! 

Så, GOTT NYTT ÅR på er. Vi ses 2017! 
Kärlek!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln