Sydney

Det är klart att man måste turista lite också när man ändå har rest så långt. Så nu kan man checka av Operahuset och Harbour bridge. Fast jag tycker det är dödstråkigt att kolla på byggnader. Framför allt om man inte kan göra något i dom. Bara titta. Jag menar Eifeltornet kan man i alla fall traska upp i. Jo jag vet att det är ett operahus så någon slags funktion har det ju men det intresserar mig inte det minsta så sorry. Och litet var det också haha. Men vi hade en fantastiskt trevlig dag i stan och Alice guidade runt oss. Vi tog tåget från Cronulla som tog ungefär en timme. Vi traskade runt i stan och var bland annat i China town och som i alla andra sådana kunde man handla på sig massor tingeltangel, Iphoneskal och märkeskläder med lite lätt snedtryckt logga. Lunchstället som vi skulle gå på var tyvärr stängt som så många andra restauranger i mellandagarna. Jag hade velat checka av i alla fall en av de topratade ställena men dom behöver väl lite julefrid dom också. Så vi hamnade på något hak som serverade helt ok käk.
Vi flummade runt lite mer och tjejjerna sprang i affärer och jag försökte med glatt humör hänga på. Det gick ok :) 
Middagen var bokad på ett litet skönt ställe som heter Ms G,s. Bra och avslappnat och grym mat från orientens alla hörn. Jag hade tjatat om någon slags fryst drink hela dagen. Ni vet när det är varmt och man är lite seg. Då dricker man frozen och så är alla problem lösta. Tada!! Ms G,s hade det och massor av andra goda drinkar. Vi avslutade middagen med en Stoners Delight part 3. Jag vet inte vad dom andra versionerna har innehållit men den här var en dessert helt i min smak. Tung och söt och med bara goda saker. Doughnut ice cream, peanut dulce de leche, peanut & pretzel brittle, crispy bacon, mars bar brownie, raspberry curd, potato chips och deep fried nutella. Ja ni förstår ju själva.
Dagen avslutades på en slags speak easy. Shady Pines Saloon. Jävligt goda drinkar och skönt häng. Men vi var trötta och väldigt långsamma så det blev ett ganska kort stop och en über fick ta oss hem till förorten igen. 
Sydney - check.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln