nä, men om vi skulle ta och käka lite...eller?

Utvilade och grymt starka. Den dagens schema var frukost på Buvette, lunch på Momosan Ramen and Sake, tidig middag på Vandal, snacks på Mr Purple, konsert med Periphery och avlsutnings middag på WildAir.
Och så blev det, nästan. Frukosten var grym. Ett litet franskt, superskönt ställe med riktigt gott frukostkäk. Jag äter inte så mycket frukost hemma men det är ju jävligt najs att få lagad mat på morgonen. Nybakade scones, omelette med getostcreme och våfflor med bacon och sirap. Och ett gäng dubbla espressos.
Till lunchen mötte vi upp Ulrika( som bott i New York sedan -90) Alltid lika trevligt och roligt att träffas, framför allt i New York :) Det blev lite ramennudlar och annat gott. Coolt ställe med konstigt läge och med en faslig massa sake haha. Oavsett så var det knökfullt och man bör vara där tidigt för att slippa kö. Personalen säger välkommen typ högt och tydligt på japanska till alla gästerna som anländer och det är ju skoj i början men eftersom vi var typ först så fick vi höra en jävla massa välkomnande som lugnade ner sig något när restaurangen var full. Spicy coconut curry, pork chashu, red miso ground pork, aji-tama, cilantro blev det och lite dumplings, baos och dons. Snabbt, gott och stökigt.
Efter lunchen flummade vi runt lite på stan och det finns lite här och där små marknader som säljer lokala råvaror av lite av varje. Och det märks också tydligt på restaurangerna att man vill profilera sig med lokala råvaror. 
Efter ombyte på hotellet blev det tidig middag på Vandal. Vi lämnade kameran hemma för konserten skull så det finns inga bilder tyvär. Vandal ägs av Taogoup, som har Tao, Lavo, Stanton Social och Beauty and Essex bland annat. Vandal var snyggt men vi hade hoppats på lite mer street feeling. Ja lite skitigare helt enkelt. Maten var helt ok och konceptet är street food från hela världen fast serverat på ett lite mer sofistekerat sätt. 
Vi drog vidare till Mr Purple. En skön Rooftopbar som ligger i Hotel Indigo på Orchard street. Riktigt trevligt till skillnad från andra rooftopbarer vi varit på där man ska vara tacksam att man ens fått komma in i byggnaden. 
Sen var det konsertdags. Periphery - djentmästarna (och det har dom lärt sig av Meshuggah). Bra som fan så klart och det var kul att gå på gig i New York. Bra publik och Irving Plaza var litet och bra för rätta klubbspelskänslan. Jag kan tillägga att vi gick dit nästan hela vägen från Mr Purple och jag kände efter ett tag att jag inte riktigt visste hur långt det var fast jag absolut visste det när vi började gå. Vi ville ju inte missa början så vi hoppade in i en taxi, åkte 50 meter, svängde höger in på Irving Place, åkte 100 meter till och blev avsläppta. Haha. Jaja, vi kom i tid i alla fall.
Efteråt hade vi tänkt ta en sen middag på WildAir men det blev för sent så det blev inget. Synd. Jag hade velat testa det. Men det får bli nästa gång. 
Grym dag och grym kväll. Man tröttnar ju aldrig på det här :))

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln