Blomkål

Det här är en nästan vegetarisk rätt. Om man skippar choritzon. Det kan man. Men jag gillar choritzo. Om man väljer att göra utan så tillsätt lite mer olivolja och krydda med rökt paprikapulver.
Ta ett blomkålshuvud och placera på ett galler som ligger på en form eller stekpanna. Häll olivolja över och salta. Baka i ugn i 10 minuter på 200 grader och sänk sedan till 150. Baka tills blomkålen är mjuk helt igenom. Ca 1 timme beroende på hur stor den är så klart. Ös med jämna mellan rum med olivoljan som runnit ner i pannan.
Skiva choritzo och vitlök. Skär små tomater i halvor och hacka ner lite oregano.

Ta ut blomkålen och lägg den i pannan. Strö över choritsohacket och ställ allt på plattan. Stek och ös med fettet som choritzon släpper. Skär brysselkål i klyftor och låt roten sitta kvar så att det håller ihop. Fritera i 150 grader varm olja tills det får fin färg. Ta upp och salta. 

Gör en god sallad med valfria blad och grönsaker. Ställ blomkålen på och strö choritzofräset över. Lägg den friterade brysselkålen runt och avsluta med att ripplarunt en majjo gjord med lime istället för vinäger. Och avsmakad med lite rivet limeskal.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln