Tortilladora

I går kom den. Min lilla tortillvals. Hela vägen från Mexico. Och det har ju sina nackdelar tydligen. Inte Mexico i sig utan tullens misstankar mot paket från Mexico. När jag öppnade lådan så var maskinen helt sönderplockad och ena valsen avsågad. Den är helgjuten i alluminium och fylld med något slags tegelbruk för att göra den tung. Det vet jag nu för det gick att titta in i valsen. Och en påse med det sönderslagna bruket var med i lådan vad jag nu skulle med det till. Men jag antar att det var en nogrann person som höll i sågen. Och jag fattar ju varför dom sågade sönder den. Det får lätt plats ett kilo kokain där inne. Det var väl mer att underst i lådan låg en lapp med rubriken "meddelande om inträffad skada". Hahaha no shit. Vi har sågat sönder din maskin och vi beklagar detta. Fine, men att jag dessutom ska betala tull för den efter att den har blivit lemlästad. Va fan. Ja ja tur man är kock och van att fixa saker som är sönder. Jag limmade ihop den och fick den att fungera. Det blev dock lite snett så den valsar inte exakt jämt men jag får fixa det sen. För nu blir det tacos!!!!!

deg - 2,5 dl maseca masa, 2 dl vatten och 1/4 krm salt, blanda och låt vila i 1 timme.

ceviche- lax, tomat, salladslök, rostad vitlök, chili, passionsfrukt, lime, salt, koriander, olivolja, skär allt i lämpliga bitar, blanda allt utom lime och olivolja i en bunke, blanda väl och pressa över lime

gris - strimla kotlett och stek med tamarindpasta, sweet chili, sriracha, palmsocker och fisksås, skiva gurka och rödlök och blanda med riven morot, yuzu och palmsocker, blanda majjonäs med sriracha och chilipulver, 

Veva ut tortillas och halstra dom i het panna. Placera ceviche på några och garnera med koriander och riven getost. På resten lägg ett blad pak choi. Toppa med stekt gris och yuzusyltade grönsaker. Avsluta med en klick chilimajjo. Ha där fick ni tullverket!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln