Nu ska ni få smaka på riktig mango...

Tyra nämnde vid ett tillfälle att hon inte tycker om mango. Då sa jag att vänta tills vi kommer tillThailand. Då ska du få smaka på riktig mango. Så när vi kom till Bangkok så gick vi förbi ett gatustånd där dom hade mango. Jag stannade barnen och sa att nu jävlar, ska ni få smaka. Och ibland har man inte koll eller så är man trött. Eller stressad. Eller något annat. Men i en millisekund kände jag att mangon såg lite omogen ut men jag köpte den ändå. Och den glada lilla Thailändska tanten plockade upp en påse som hon skakade på och frågade om vi ville ha. Ja absolut, sa jag. Det är nog socker. Barnen fick varsin mangobit som var grön och hård haha. Vafan. Jag försökte prata bort det och sa att så här smakar INTE riktig mango. Men doppa den i sockret så blir det säkert godare. Tyra skrek. Det var chilisocker. Starkt som fan. Jag tyckte allt att tantens leende var lite snett. Så barnens riktiga mangoupplevelse blev väl kanske deras värsta. Så nu går dom runt och härmar mig och säger på någon slags halländsk göteborska att -Nu jävla ska ni få smaka på riktig mango! så fort vi passerar ett gatustånd. Jaja, men jag vet att snart ska dom fan få smaka på riktig mango. Jag ger mig inte.

Hur som helst med eller utan riktig mango så var dag 2 i Bangkok fantastisk. Vi tog oss ut till weekend market på förmiddagen och hängde kvar till framåt tidig kväll. Det blev en hel del shopping och en hel del rolig mat. Teodor åt och Tyra handlade kläder kan man säga. Vi åkte hem och fixade oss för att gå på en Rooftop Bar som stod på önskelistan. Så vi åkte upp till Marriots bar som heter Octave. Grym utsikt över stan och goda drinkar. Middagsplanen var Seafood Market. En helt galen restaurang med typ 2000 sittplatser. Man får en kundvagn och man får själv plocka de skaldjuren och den fisken man vill äta. Och Pia skickade iväg mig och Teodor.. Det var ju både bra och dumt. För vi plockade på oss massor med godsaker. Och hummer ville vi ju ha. Och stor var den också. Jättestor. Så när vi kom till kassan med våra saker och allt vägdes och hummern hamnade på vågen så kostade den typ 7000 bath. Jag nickade först och tyckte det var ok. Sen var jag tvungen att fråga Teodor hur mycket det är i svenska pengar. För helt plötsligt slutade min hjärna att fungera.  Lite över 1500 sa han. Det är ju ganska mycket. För att vara i Thailand. För bara hummern. Så jag ångrade mig och bytte ut den mot en lite mindre som bara kostade hälften. Eller som Tyra sa - den kostar ju lika mycket som en airboard. Well well, det blev ju bra till slut när vi kom till bordet med vår vagn och servitören rekommenderade hur det skulle tillagas och allt som sen kom till bordet var gott och hummern var härlig och allt det andra också. 
Ok att det var den absolut dyraste middagen i Thailand och att vi kan stryka Seafood Market från listan. Men det var kul. Det är en galen restaurang. 
Efter middagen åkte vi hem och packade våra väskor och förberedde oss på nya äventyr. Mot Koh Samet!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln