Kött-Smör-Vitlök-Salt

Dags för lite kött. På sommaren brukar jag grilla kött, kanske en flankstek, och sen skivar jag upp det, täcker med hyvlat smör och riven vitlök. Salt och peppar. Inget mer. Ingen marinad. Inga kryddor. Inget annat. Det blir rent och grymt gott i smaken. Jag har inget emot grilloljor och sånt men jag gillar den enkla smaken som blir. Kött, smör och vitlök toppat med salt. Svårslaget. 
Så igår blev det en variant hemma fast inomhus och i stekpanna. 
Helstekt entrecote som först bryntes i smör. Inga kryddor och inget salt. Sen in i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen var 52 grader. En liten vaggvisa i 15 minuter sen var det bara att skiva. Rikligt med hyvlat (osthyvel) smör över, riven vitlök och ett gott lite grövre salt typ Läsösalt från Werners. Några vrid från pepparkvarnen och en snabbis in i ugnen så att smöret smälte in i köttet. Gott gott.
Under tiden som köttet var i ugnen så rostade jag blomkål, salladslök och champinjoner i en panna med lite olja. När det svalnat blandade jag i bitar av getost, parmesan och avocado. Balandade runt och smaksatte med salt, balsamicovinäger och olivolja. Man kan blanda i lite sallad också men den hamnade vid sidan den här gången. Gott och simpelt. 
Sitter och funderar på att göra en vegetarisk söndagsstek. Vi får se hur det blir med det haha. Någonting blir det i allafall. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln