Skrei och Musselsoppa

Vi försöker ta oss iväg och storhandla en gång i veckan, och för att kunna storhandla så måste vi åtminstone försöka komma överens om vad vi ska äta också. Vi gillar ju samma mat, så det är ju inte det - men VAD av all god mat som finns ska vi laga? Vi tog oss iväg till ICA MAXI igår efter jobbet något sånär på det klara över menyn :) 
Vi var sugna på fisk, och soppa. Så kvällens middag blev just precis något sådant.. 

till 2 hungriga personer -

500 gram skreirygg
1 nät musslor
60 gram skivad chorizo
8 st salladslökar
100 gram shiitake
2 st solo vitlökar
3 msk Yuzu 
2 x 3 dl Arlas grädd-mjölk
palmsocker
salt
smör
thaibasilika

Strö palmsocker och salt på en tallrik. Dela upp skreien i bitar och lägg där på. Strö socker och salt över. Låt stå 30 minuter. Vänd några gånger. Dela choritzon i bitar och fräs den i panna med shitake och salladslöken som också skärs i bitar. Salta och låt stå. Skiva vitlöken och fräs den i smör. Tillsätt musslorna och yuzun. Koka tills musslorna öppnat sig. Lyft upp musslorna och spara buljongen i kastrullen. Tillsätt gräddmjöl och koka upp. Smaka av med salt och ev. lite mer yuzu. Och mixa ihop med stavmixer för det skär sig rätt ordentligt med gräddmjölk haha. Men den är bara 6% fet. Det är ju bra. Plocka bort den tomma halvan av musslan och lägg tillsammans med shitakefräset. Stek skreien i smör och lägg den därpå också. Slå den nymixade musselsoppan över och garnera med sweetbasilblad. Om det finns något smör i pannan efter skreistekningen så rippla på det också.

Etiketter: mat recept vardag fisk

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln