Misomarinerad torsk

Imorgon åker Jonas till USA med jobbet. En vecka i Orlando med Parks & Resorts, tjoho för honom! :) Jag & ungarna blir kvar här hemma. Vi har jobb i Stockholm & skola att sköta . Lite avundsjuk är jag allt, dessutom gillar jag inte att vara utan min fina kille. Så superpeppad på hans resa är jag väl inte ;)

Vi var & storhandlade igår så det finns mat hemma. Ungarna fick välja ut några recept som de ska få laga. Ska bli spännande & se vad de "slänger ihop" nu när kocken i familjen är iväg. Båda två är duktiga matlagare men det händer sällan att de gör det här hemma, vi blir ju lätt bortskämda med Jonas som är så duktig & som gärna lagar mat till oss dessutom. Men nu ska de få bekänna färg :) 

Teodor hjälpte till lite igår, cuttade upp lite grönsaker medan Jonas gjorde finishen på fisken. Misomarinerad torsk med svamp, pak soi, sticklök & broccoli. Så jävla gott - ursäkta franskan! 

Här kommer receptet, enjoy : 

600 gram torskrygg
6 cl sake (eller torr riesling)
6 cl mirinFu (en alkoholfri variant)
4 msk misopasta
2 msk strösocker

1 dl yakinikusås
2 msk yuzu juice
4 st pak soi blockade blad
1 pkt broccoli skurna 1 gång
1 pkt salladslök skurna i bitar
150 gram shitake delade
rostade sesamfrö

Blanda vin, mirinFu, misopasta och socker till en marinad. Dela torsken i portionsbitar och lägg dom i marinaden. Låt helst stå i kylen över natten men om man är hungrig så i alla fall 2 timmar. Stek fisken i torr teflonpanna så att den får fin färg. Lägg i form och ös med marinaden. Kör i ugn på högsta övervärmen tills den börjar bli svart men inte bränd. Men var försiktig så att den inte blir överkörd. Lite trixigt mao. 
Fräs svamp och broccoli i olja. Tillsätt yakinikusåsen, lök och pak soi. Vänd runt och koka in såsen 1 minut. Tillsätt yuzun. Strö över rostade sesamfrö och blanda runt. Slå upp på ett fat och toppa med fisken. 

Etiketter: mat recept vardag fisk

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln