33 dagar till Thailand

Bilder lånade från weheartit

Om 33 dagar sätter vi oss på ett flygplan, jag, Jonas, Tyra & Teodor.

Det flygplanet kommer ta oss till en av favoritplatserna på jorden som barnen ännu inte fått uppleva - Thailand. Vi ska smaka, uppleva, lukta, semestra, känna & turista oss genom Bangkok ett par dagar först. Visa dem marknader, street food, rosa taxibilar & vilka chips man ska köpa på 7 Eleven. Vi ska promenera, åka sky train, ta thaimassage & äta Tom Yum tills det sprutar ur öronen. Jag ska visa Tyra vart man kan köpa de finaste iphoneskalen för bäst peng & Teodor ett av de törsta teknikvaruhusen jag någonsin varit i. Jag ska lära dem vikten av uttrycket "mai pen rai" & hur man lever efter det. 
Vi ska ta en buss till Koh Samet, ön som jag spenderat åtskilliga veckor på. Det är länge sedan nu, så jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Där ska vi dra fötterna genom sanden, bada i solnedgången, äta middagar på stranden & njuta av stunden. Jag ska visa vart jag blev hopplöst förälskad i den där thailändska pojken som lekte med eld & vart jag & min lillebror dansade till "The black eyed peas" om nätterna fast vi kanske var lite för unga för att vara ute så sent. Men våra föräldrar höll koll & vi kände oss jätte vuxna. 
Jag ska lära barnen räkna på thailändska & hur man säget "tack så mycket", och "nej tack". Jag ska försöka förklara varför Thailand är ett land med stora problem, men med ett otroligt vackert hjärta. 

Jag är så troligt tacksam att vi kan ta med våra barn på dessa äventyr, äventyren mina föräldrar tog med mig på. Jag vet vad det har gjort för mig som människa & jag kan bara hoppas att det kommer ge Tyra & Teodor något av detsamma. Uppskattning för det vi har & tar för givet här hemma, blodad tand för äventyr & lusten av att upptäcka ännu mer av världen & alla fantastiska platser & människor som finns. All mat man kan få smaka & alla utmaningar man springer på längs vägen. 

Att resa är det bästa som finns, spelar ingen roll om det är till en plats man varit på eller om man får chansen att upptäcka en ny. Så fort du sätter dig på ett flygplan som ska ta dig till någon av jordens alla hörn så händer det något i kroppen. Svårt att förklara vad - ni som vet vet. 

33 dagar, tills jag & min familj får åka på ett riktigt äventyr tillsammans.
Som jag längtar. 

Thailand - rak mak mak

Etiketter: resor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln