Mys med familjen och Johannes Kök

I helgen som var tog vi bilen & for ner till Linköping. Födelsedagar skulle firas. 
Min lillebror Love fick "Dinner & Drinks" i 27-årspresent av mig, Jonas, storasyster Kajsa & min svåger Olof. Och "Johannes Kök" blev resturangen vi hamnade på. Linköping kryllar av ställen där man kan käka, nivån är överlag bra vilket såklart är positivt. Om man ska äta på JK så ska man veta om att det är en köttrestaurang, äter man inte kött kan man lika gärna välja ett annat ställe att gå till!

Vi började med lite fördrinkar, Jonas tog en Old Fashioned på JK's vis (inslag av lönnsirap & bacon), vi andra tog varsin Daisy Cosmopolitan. Den föll inte riktigt mig i smaken med Love tyckte den var god så han drack upp min också, haha! Vi hoppade över förrätterna & gick rätt på varsin köttbit. Jag & Jonas delade på en côte de beuf med pommes, bakad svamp, baby spenat & smålök. Till det fick man också tre såser : rödvinssås, béarnaise & pico de gallo. De andra tog andra typer av köttbitar, rostade rotgrönsker med chorizoolja & rostad mandel, potatisgratäng & samma tillhörande såser då såklart. Stekgraderna vi beställde var bra, köttet vällagat, goda såser & smarriga tillbehör. Inget att klaga över. Jonas hade valt ut ett rött vin som vi drack till & alla var nöjda med det också. Sommelieren han kan han :-D
Jag tog sen in en riktig jackpot - desserten. Chokladfondant med salt popcornglass. Så jävla god! Höjdpunkten, helt klart. Och jag vet att vissa säger att om desserten är det godaste på middagen har köket misslyckats, håller inte riktigt med. Gör ni? 
Love tog en crème brûlée & Jonas tog en liten grappa & osten Langre. 
Middagen åts i en mysig lokal med helt okej service. Absolut inget fel på personalen, men vi fick inte riktigt till den goda stämningen vi gillar att få. Det var lite för "stelt" för vår smak helt enkelt. Men summan av kardemumman är att Johannes Kök är värt ett besök för sin vällagade mat, helt klart.

Efter middagen blev det ett varv på Ågatan, pianobaren på Riva fick sig ett besök som vanligt & det var roligt att träffa gamla vänner. Lilla Linköping har sin charm men en utekväll då & då räcker verkligen :)

På söndagen sen var det födelsedagskalas för Kajsa & Olof ute hos dem i Hackefors! Det bjöds på marängsviss helt enligt tradition & det var roligt att träffa Olofs familj, det blir så sällan. Så vi styrde kosan mot Stockholm, mätta & belåtna efter ett mysigt dygn med familjen. 

Nu är vi i full gång med detaljer kring bröllopet & tiden får jätte gärna gå väldigt fort nu för jag längtar otroligt mycket efter den 12:e Augusti! :-D

Etiketter: restaurang linköping

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln