2015 - det här hände. Part 2.

April
Och så kom den, sista månaden på säsongen 2015. Nu skulle besluten fattas & vi landade mer & mer i att Stockholm var dit vi skulle. Jonas exfru jobbade redan där & Jonas hade ju velat flytta från Åre länge, Teodor också. Och jag hade absolut ingenting emot att flytta tillbaka dit. Så, så blev det. Flyttlasset skulle gå till huvudstaden. Tyra var inte lika positivt inställd, att lämna vänner & stallet var absolut ingenting hon ville så det blev många långa pedagogiska diskussioner kring det. Nyttigt men svårt, såklart.

Vi krigade på nere på Torget med påskfirare & annat löst folk :) Solen sken & april var så fin som bara april kan vara i Åre. Vi njöt. Men vad skulle hända med restaurangen när vi flyttade? Många bollar i luften. Vad skulle vi göra i Stockholm? Krokarna började läggas ut. Vi hade boende iaf, det var skönt att veta. Min lägenhet stod & väntade på oss i Hagsätra. Ett problem mindre!
Säsongen avslutades med en hejdundrande personalfest med paintball & rock’n’roll, så vi såg ut! Men roligt hade vi. 

Vi planerade även vår resa till New York över Anders 50-årsdag & bloggen hade precis fötts vilket också var ett roligt projekt att grotta ner sig i. En av höjdpunkterna för min del var min, Jonas & Alice middag på Ölbaren. En fantastisk kväll med mat, dryck & prat om allt mellan himmel & jord. Min lillasyster skulle bara några veckor senare lämna Åre bege sig till Australien så jag var väldigt mån om att få kvalitetstid med henne. Visste ju redan innan hon for att jag skulle sakna ihjäl mig efter henne. Min lilla klippa!


Maj

Säsongen i Åre avslutad. Dags att ta tag i livet. Men först lite New York. Eller mycket New York kanske man ska säga. Brorsan fyllde 50 och vi firade på en av världens bästa restauranger. Eleven Madison Park. Ett minne för livet. Och såklart massa vanligt NY stök. 
Väl hemma igen så var det möte med Parks and Resort om framtid och jobb vilket resulterade i att jag nu jobbar som konsult på Gröna Lund med uppgift att höja matkvalitén. 2 nya enheter blir det också till premiären i April 2016. Spännande, jävligt roligt och inspirerande.
Vi gick också på vår första Gröna Lund konsert. Veronica Maggio. Bra fast det kanske inte är min typ av musik. Fantastisk stämning och det var kul att se Grönan på sitt bästa humör. Så det fick bli Slash också. Grymt bra och Myles är kung bakom micken. 
Vi var och stökade i Linköping med Rebecka och Christian. Fantastiskt roligt och jag passade på att ta en avvikare till Skövde och världens bästa tatuerare Marcus Körling. Fyllde på lite på ena axeln och smög upp lite på halsen också. Undrar var det där kommer att sluta med :)
Tillbaka till Åre för att tömma diverse hus och ordna med flytten från Åre för gott. Och en sista avstämning på restaurangen inför den något annorlunda sommarsäsongen.

Juni
Stockholm. Äntligen. Vi flyttade till Stockholm. Och vi trivs. Vi knödde in oss i lägenheten i Hagsätra och bodde in oss ordentligt. Juni=sommar=festivaler. Bästa, bästa. Men först Ace Frehley på Grönan. Fantastiskt så klart. Och jag fick säga hej, fick min CustomAce signerad och hans soloplatta. Med gråten i halsen visade jag stolt upp mina fina saker för Pia. Stort. Så stort.
Sen var det Sweden Rock. Ace spelade ju där också :) men mest och bäst av allt så skulle Fish (Marillion) spela upp hela Misplaced Childhood-plattan. Sjukt taggade så placerade vi oss nära scenen, rosévinsberusade, högsjungande med fingrar i luften som markerade varje taktbyte och gråtfyllda ögon så upplevde vi en av dom coolaste konsertupplevelserna någonsin. En stund senare under en intensiv pingismatch med Markus Aujalay i VIP-tältet så knackar Pia mig på axeln. -har du sett vem som står där borta? Jag släppte allt. Det var Fish. En selfie och lite knackig engelska blev det och jag tror att han förstod att jag tyckte väldigt mycket om honom och att hans spelning hade varit väldigt svinbra.
Juni avslutades med ett storröj i huset i Halmstad som skulle säljas. Hittade lite roliga gamla minnen. Biljetter från min första konsert med Iron Maiden. Och biljetter från Råsunda med Van Halen och framför allt Queen. Kul och nostalgiskt. Våra födelsedagar och midsommar i Linköping med båda våra familjer avslutade Juni. 
 

Etiketter: 2015 minnen återblick

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln