Kisskruise och Jerk

Ja då var vi hemma igen. Kallt, avlövat och mörkt. Ganska skönt faktiskt. Men jag längtar redan tillbaka. Det här skulle vara den femte och sista kryssningen men det sägs att det blir en till minst. Bra. För jag tror att jag måste åka igen haha. Liksom för att få det bekräftat att det verkligen var på riktigt. Det är det konstigaste och roligaste jag gjort. Tusentals nördar på en ganska liten plats tillsammans med deras största idoler. Ja ni förstår själva. Eller det gör ni kanske inte. Det spelar ingen roll. Det har det aldrig gjort. Jag fick höra ganska tidigt  att jag skulle växa ifrån det där. Men nä så funkar det inte. Jag kommer ihåg så väl när jag satt på knä med aldeles för stora hörlurar på mig och lyssnade på min första vinylskiva. En skiva av Kiss. Jag var såld. Och sedan dess har Kiss mer eller mindre funnits i mitt liv. Mest mer. Och att få uppleva en sådan här resa med likasinnade och jag lovar att jag var varken äldst eller värst, långt ifrån, är magiskt. Det ryktas om ett stop på Kuba nästa år. Vi får väl se. Men denna gången var det Jamaica. Några timmar i land blev det och då åkte vi och åt såklart.

Vad äter man på Jamaica. Jo jerk såklart. Kyckling eller gris marineras i en jerkmarinad och grillas sedan över enbärsträd. Köttet choppas upp och man får själv slå på en blöt marinad som är smaksatt med bland annat enbär, vitlök, chili och ingefära. Stark som fan. Gott som fan. Bammy, rice and peas och steamed vegetables fick bli tillbehör. Och en Redstripe till det. Och reggea  strömmade ur högtalarna och en speciell doft spred sig i restaurangen, som var utomhus som tur var, vilket förklarade varför personalen var väldigt lugn och väldigt långsam. Så det blir nog inte mer Jamaica än så tror jag haha. 
Fantastiskt roligt och trevligt var det. Och vår taxichaffis som skulle vänta på oss när vi åt frågade om han fick åka en sväng under tiden. Absolut sa vi. Han körde ett annat gäng tillbaka till båten. Och när det var vår tur att åka tillbaka sen så låg det 4 plektrum från kryssningen i baksätet. tjohoo. Dubbel lycka. Sorry du som tappade dom men dom är mina nu.
Mat och musik. Det bästa som finns. Vi kommer tillbaka. Kissnavy. Kärlek.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln