Råbiff med goa grejer

Fan det är mest jobb nu. Och ett och annat tjoho. Så bloggen har kommit lite i kläm. Men vi fick en lugn hemmakväll igår och då blev det lite hemmamat. Och som vanligt hade vi inget planerat. Kanske måste börja göra det för att handla lite här och lite där hela tiden blir inget bra till slut. Och onödigt dyrt. Men men. Vi gled förbi ICA i Hagsätra centrum på väg hem från tunnelbanan och sökte igenom affären. Vad hittade vi där då? Jo lite nymalt högrev, getost, kantareller, Choritzo såklart :) Och lite grönsaker. Så det fick bli en råbiff med goa grejer. 
Kantarellerna frästes lätt i olivolja och lades in i en 123-lag med tunt skivad, lök och morot samt lite grovmalen vitpeppar. Där fick det ligga i 20 minuter typ. Lite blandsallad i botten på skålen. Malt högrev på den. Tomater, den picklade svampen, riven getost och knaperstekt choritzo. Jag gjorde en dressing med lika delar soja, pickleslag och olivolja som slogs över. Och tillsist lite topping bestående av persilja, koriander och tunt hyvlade rädisor. Det skulle varit äpple med också men det glömde jag. Så hyvla på lite äpple också. Det blir gott. Och till det här en chillimajjo och pommes. Gott så det stör. Nu ska vi ut på äventyr i den vilda Stockholmsnatten. Puss och kram. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln