Krånglig musik kräver enkel mat

Igår var det konsert på Fryshuset. I klubben. En grym lokal som är liten och intim. Men så var det ju inte så mycket folk heller. Haken och Between the buried and me spelade och det drar ju inte massorna direkt. Men helvete vad bra det var. Jag älskar ju sån musik. Långa låtar med massor av solon och konstiga taktbyten. Och grejen är att det gör Pia också. Är inte det helt fantastiskt. Jag har träffat en tjej som har samma musiksmak som jag. Jag älskar det. Jag älskar henne. Så vi stod där i mitten framför scenen och nördade tillsammans med alla andra nördar. Lite luftrummor där, lite luftsolo här. Alla sjöng med (jo det är sång i låtarna också) vilket påvisar en hängiven skara fans. Haken mölade på och avslutade med en 18 minuterslåt. Kändes som en 3.15 minuters tyckte jag. Har aldrig hört den på radio dock. Sångaren har en ton lik till Jon Anderson i Yes. Bra, mycket bra. Sen gick between the buried and me på. Lite brötigare, lite hårdare. Sångaren växlar mellan sång och growl. Vi gillar det också. Och så lite mer solon. Så fantastiskt underbart befriande. Snortight och svinbra. Älskar att bo så nära och det gör det lätt att gå på konsert. Viktigt, väldigt viktigt i våra liv. Men man är rätt trött i sinnet efter en sådan spelning. Det händer mycket med instrumenten och det är fingrar över allt på varenda tangent och band hela tiden. Så det fick bli en lättagad middag när vi kom hem. Halstrad lax med kokta grönsaker och spenat, en pepparrots kvarg med vitlök och en kanna vatten till det :) Gott, lättsmält men framförallt lättlagat. 
Vi älskar musik och vi älskar mat. Och just nu så finns det massor av det i våra liv. Det gillar vi.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln