Bocuse dÓr Sverige 2015

Igår var det dags att utse en ny kandidat som ska representera Sverige i Bocuse dÓr Europe 2016 och Bocuse dÓr 2017. Det blev en hård kamp mellan Andreas Edlund, Gustav Trädgård, Adam Dahlberg och Alexander Sjögren. Jag satt i smakjuryn och det var inte det enklaste att utse en vinnare. Alla gjorde väldigt bra i från sig och nivån var hög. Alla skulle göra en rätt baserad på lamm och 3 garnityr med fänkål som huvudgrönsak. Tallriken skulle vara minst 50% grönsaker och lammet skulle presenteras helt för juryn först för att sedan trancheras och läggas på tallrik med garnityr och sås. Så det var fri tolkning på hur lammet skulle presenteras. Det enda var att det skulle vara en hel bit. Det lagades god mat och från alla 4 men den som gjorde det lite bättre var Alexander Sjögren. Han har försökt ett par gånger tidigare och igår var det hans tur. Hann utsågs till vinnare på Eats utegård i MOOD-gallerian. Det bjuds på baos med fläsk eller högrevschili. Grymt gott och trevligt. Och tillsist fick Alexander sitt namn utropat och skrek högt av glädje. Nu ser vi fram emot en ny grym Bocuseperiod med 2 guld att hämta hem. Kör Alexander. Jag kommer hjälpa dig så mycket som du behöver :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln