Panerad torsk och mosad potatis med smörkokt lök

I söndags var vi ute ett glatt gäng och käkade middag på Babette, vi beställde in allt på menyn och hade en fantatsiskt trevlig kväll. Mowgli & Hellberg stack hem till sitt när vi rundade av där, men jag, Jonas, Fredrik & Rebecka tog en taxi till Tjoget för att avsluta kvällen. Det blev inte överdrivet sent men klart man var lite seg i skallen när man vaknade upp igår :)
Men ingen rast ingen ro - vi hade tidigare i veckan bestämt att söndag och måndag skulle gå till att fortsätta fixa  i ordning lägenheten. Så innan barnen åkte till sin mor i söndags så målade vi Tyras säng, walk-in-closet & hela halen. Blev hur bra som helst. Och igår var vi då på IKEA för att handla lite småsaker, och när vi gick där bland tusen prylar och människor så pratade vi om vad vi ville äta till middag som skulle avnjutas framför säsongspremiären av "Kockarnas Kamp". Jag kom med förslaget panerad fisk och sen spann vi bara vidare därifrån.. Och här nedan får ni bilder och recept på resultatet, väl värt att prövas kan jag säga. Så himla gott! 


Idag sitter Jonas i Juryn under den svenska uttagningen av Bocuse d´Or så det lär ni få läsa om imorgon skulle jag tro, spännande att se vem det blir som får representera Sverige 2017 under EM i Budapest och sen 2018 i Lyon om det vill sig väl!

Recept:
Panerad torsk med kapris/krassesås och mosad potatis med smörkokt lök


Panerad torsk
1 dl mjöl
1 vispat ägg
2 dl panko
400 gram torsk
Skär torsken i bitar. Salt lite och vänd i mjöl, ägg och panko. Stek gyllene i smör.

Kapris/Krasse sås
1 äggula
2 tsk dijon
1 tsk vinäger
2 dl olja
1,d dl creme fraiche
1 tsk sriracha
1 pkt krasse
1/2 dl kapriskapris
Vispa senap, äggula och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget. Vispa i crème fraîche och sriracha. Smaksätt med salt, krasse och kapris.

Mosad potatis med färsk lök
10 små potatis
100 gram smör
2 st färska lökar
1 knippedill
Koka potatisen i saltat vatten. Skär löken i botar och koka mjuk i smöret. Mosa i potatisen. Smaksätt med salt och peppar. Skär dillen och strö över hela rätten.

Etiketter: recept vardag fisk

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln