Upscale Bakpotatis ála Tyra

Jag och Tyra gjorde kvällsmaten och då blev det en härlig mix av oss två. Tyra ville göra bakpotatis med fyllning och lax. Absolut sa jag, och med lite charmoffensiv så kom vi fram till det här :) 
Bakpotatisen, pickad med en gaffel runt om, kördes brutalt rakt av i micron på medelhög effekt tills den var mjuk igenom. Och lika lång tid tog det ungefär att tillreda "tillbehören"

1 påse blåmusslor frästes med 1 lök, 2 vitlöksklyftor, nerskuret i skivor, och kokades med 2 dl vatten. Musslorna kokade tills dom öppnade sig sen så silade vi av buljongen. Den  fick reduceras en del och kokades sen med 5 dl grädde och smaksattes med shalottenlöksvinäger, salt och vitpeppar. 

Små champinjoner och blomkålsbuketter frästes i smör och kokades sen klar i musselsåsen. Och färska laxbitar stektes i smör med salt och vitpppar som enda kryddan.

Tyra la bakpotatisen i mitten på fatet, snittade med en kniv och tryckte till. En rejäl klick smör, salt och peppar på den. Runt om hamnade musslorna, blomkålen och champinjonerna. Massor av sås på och hyvlade små morötter och gurka blev topping. Det hela garnerades med basilika som vi hittade i en kvarglömd kruka på balkongen. Vi åt ett par extra bakpotatisar vid sidan om och drack såsen direkt från fatet. Svingott med andra ord :) 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln