Hemma hos mor

Jonas åkte tidigt, tidigt till Linköping igår för att servera lite mat på Arlas 100-årskalas. Arla har under de senaste veckorna haft öppet hus på olika mejerier runt om i Sverige & igår var det alltså Linköpings tur! Lite rökt fläskbog med timjancreme langades ut i ca 1200 serveringar. Bra kämpat gamle man ;-)

Jag satte mig på tåget efter jobbet & efter dryga två timmar var jag också framme på Östgötaslätten. Hungrig som en varg var jag pckså så tur att Jonas redan hade förberett middag! Mamma hade slaktat en kanin som han gjorde en rödcurry på, lite koktpotatis till & en vitkål&chili sallad. Så jävla gott!
Kanin är väldigt gott & ger en skön mättnadskänsla, tillskillnad från till exempel rött kött som man kan känna sig rätt "svullen" av! Jag gillar det mer & mer!

Idag har vi roat oss med att gräva i mammas damm & bära låder ner från magasinet. Det är helt galet vad prylar hon samlat på sig, några guldkorn hittar man ju men det mest är gamla saker från när vi var små :) Vi har också fått lite klarare bild av hur bröllopet ska ta form här ute nästa år! Vilket äventyr!

Ikväll blir det bläckfisk till middag, jonas gör lite research i skrivande stund. Säkerligen något thai-inspirerat, men inte mig & mamma emot!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln