Där satt den!!

Efter ett gäng tester tycker jag att jag hittat receptet. Krispig grissida. Kanske det godaste man kan äta. 
Ta en färsk sida fläsk med svålen kvar. Krydda generöst med salt, råsocker och vitpeppar. Här kan man ju gå banan om man vill. Jag tycker dock om den naturliga smaken i det här skedet. 

Vacca köttet. Funkar med zip-bag men inte lika bra. Värm ett vatten bad till 75 grader och låt fläsket ligga där i 6 timmar. Funkar i ugn också på 75 grader med ett vattenbad i botten men vafan, köp en cirkulator så är problemet löst:)

Kyl fläsket som är kvar i vaccpåsen över natten. Plocka ut köttet. Lägg på galler. Kör i ugn på 220 grader i ca 40 minuter eller tills svålen är hård. Här är det lite trixit beroende på vilken ugn man har men det är bara att testa sig fram.

Låt vila i 15 minuter minst. Sen är det bara att börja karva. Det finns så klart en hel del massa tillbehör man kan tänka sig till det här men en sak som är för jävla gott är att skära ner köttet i bitar och slå en söt-sur sås över. Så här är såsen. 

Saften av 3 st lime
1 dl vinäger av mild karaktär
3 klyftor vitlök
3 tsk fisksås
4 tsk råsocker
2 st chili
1 cm ingefära
1 st citron gräs
1 st Sticklök

Man kan byta ut lite av vinägern om man tycker den blir för skarp. Men jag gillar den tuffa vinägern mot det feta köttet. 
Riv eller hacka ner allt och blanda till en sås. Låt stå och dra minst 1 timme. Slå över det varma köttet. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln