Mandelsmul typ

100 gram hel skållad mandel
100 gram mandelmassa
100 gram vit choklad
200 gram strösocker
30 gram flytande honung
2 tsk bakpulver

Rosta mandeln i ugn på 200 grader tills den fått lagom färg och en god rostad ton i smaken. Skär mandelmassan och chokladen i bitar typ lillfingernagelsize. Koka socker och honung med lite vatten. Koka tills det börjar bli bärnstensfärgat. Ta bort från värmen och tillsätt bakpulver. R1ör snabbbt så att alla klumpar försvinner. Blanda i mandeln, mandelmassan och chokladen. Häll upp på smörpapper och forma till en platt kaka. Låt kallna och stelna i rumstemperatur. Skär lämpliga bitar. Ät som det är eller krossa till mindre bitar och strö på dom inkokta rabarberna eller glassen med massor av vispad grädde till. Det är sött som fan men det gillar jag.
Jag funderade på att blanda i lite överbakad kladdkaka i bitar också men det får bli en annan gång :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln