Locavore, Ubud

Där satt den. En 10:a till. Helvete vilken trevlig lunch vi fick på Locavore. Supergod mat väldigt snyggt presenterat utan onödiga krusiduller eller tekniskt överflöd. På Locavore låter dom lokala råvarorna vara i focus, som många andra nu för tiden, och dom gör det så bra. Dom gör det så enkelt på något sätt, så smakfullt och snyggt. Riktigt, riktigt bra. Vi var egentligen placerade lite längre in i den lilla men smakfullt inredda matsalen. Jag hängde kvar lite vid det öppna köket vid entren vilket gjorde att hovmästaren undrade om vi ville sitta framför köket, i luckan typ. Ja det vill vi sa jag och satte mig, utan att egentligen fråga Pia. klart vi ska sitta här, sa jag. Så vi kan se in i köket när dom arbetar. Men blir dom inte stressade då när vi sitter och tittar, sa Pia. Jo kanske, eller inte alls. Inget som märktes i alla fall för vi var ganska närgångna och fotade en hel del. Det är samma meny på lunchen som på kvällen och vi valde en 7 rätters avsmakningsmeny och man kunde också välja en 5 rätters eller en vegetarisk meny. Vi drack några glas vin till och Pia testade en drink. 2 personer 1300 kr. Det är så bra pris så det är löjligt för den maten och servicen. Sjukt bra mat. Både matsalen och köket serverade oss och presenterade maten. Supertrevligt och proffsigt. Ungt och offensivt. Modernt och smakfullt. Sååååååå bra!!!!!!!!
Några av rätterna som vi åt -
Barbecued langouste, seaweed cracker, kampung egg & tamarind emulsion, blow-torched baby lettuce, borage flowers, seaweeds from Lombok
Helt klart favoriten.
Short ribs served raw, wasabi leaf mayonnaise, bawang goreng, pickled shallots, thinly shaved watermelon radish, radish flowers, herbed brioche crouton with beef lard on the side 
Snyggt och super gott och ytterligare en variant av 1000-tals råbiffar :)
Breaded catfish, nasturtium leaf mayonnaise, pumpkin preparations, tangerine & nasturtium flower sauce
Gillade ni det? : frågade köket. ja som fan sa vi. Jag menar friterad fisk och majjo är ju gott, sa Pia. Haha, vet inte hur det mottogs men det var ju det det var och det var svingott.
Caramelized apple sorbet, slightly salty cashew butter, white chocolate Genoise dipped in apple cider vinegar & fresh honey, lemon balm, fresh apple, honey foam
Helt i vår smak. Mästerligt. We surrender.

Vi småsnackade med  Eelke i köket och det var lite svårt att förklara var Åre och Dahlbom på torget ligger. Is it like northern sweden? Ja typ fast i mitten, haha. Och sen visade sig att en av kockarna ska till Fäviken och göra praktik. Ja men det är ju där. Northern sweden, kind of. Kul :) 

Locavore, ni har bevisat än en gång att man helt klart ska åka hit och få inspiration och käka fantastisk mat. 10 av 10 hjärtan utan att tveka. Vi hade en grym lunch. Och vi kommer att komma tillbaka. Snart hoppas jag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln