Mozaic, Ubud

Rankad bäst i Indonesien och är med på topp 100 i S.Pellegrinolistan. Med Chef Chris Salan i köket, med rötter i Frankrike och USA där han bland annat jobbar med Thomas Keller, gör att förväntningarna är höga. Fransk kokkonst med inslag av Indonesien. Det låter spännande. Restaurangen är snygg och man får börja i baren. Lite snacks och några goda drinkar. Menyn presenteras och man får välja mellan 6 eller 8 rätter. Ett vegetariskt alternativ eller en surprisemeny på 6 rätter. Vi valde 8 rätters och den kostar 1.000.000 Rph vilket motsvarar ca 600 Skr. Så redan där är man ju rätt nöjd. Ett vinpaket till det där det serveras ett nytt vin till varje rätt. För 750.000 Rph. Typ 450 Skr. Prisvärt absolut men dom vita vinerna var inte så välmatchade men dom röda var det verkligen. Efter drinkar och snacks blev vi visade ner till matsalen som är belägen utomhus omringad av träd och växtlighet. Väldigt snyggt. Vi blev serverade vatten och vin och en bricka ställdes fram med de olika lokala kryddorna som skulle komma att användas i kvällens meny. Intressant och kul att kunna dofta och känna på råvarorna samtidigt som man äter. Det var mycket bra tempo på serveringen av mat och dryck och matsalsarbetet var väldigt proffsigt. Maten då?

Ett besök i köket fick vi också :)

Jo den var vällagad och god. Men kanske lite tråkig. Absolut jättegoda smaker och några intressanta kombinationer men inte så innovativt. Men det behöver det inte vara alltid. Det var klassiskt gott med en touch av Indonesien. Precis som utlovat. Varken mer eller mindre. 1 rätt av 8 var ganska meningslös men fortfarande inte dålig på något sätt. 7 rätter var grymt goda. Snyggt presenterat och vällagat. Vi gick där ifrån behagligt mätta med en skön eftersmak i munnen. Med andra ord väldigt nöjda. Maten var ingen 10:a men servicen och miljön var det, så helheten av Mozaic får 8 av 10 hjärtan. Och fast vi är på Bali i regnskogen så ökar förväntningarna varje gång vi går ut och äter. För att det är så bra nivå. Nu ska vi strax äta lunch på Locavore. Ska vara väldigt bra sägs det. Vi får väl se :)))

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln