Monkey Business

Inte en enda maträtt hittills på den här resan har smakat dåligt. Ok att vi väljer våra ställen men det brukar alltid vara något som inte är gott helt enkelt. Från den enklaste warungen i Kuta till dom lite "finare" i Seminyak. Från hål i väggen i Ubud eller inte ens något hål i Bangkok. Allting har smakat gott. Och ibland helt fantastiskt. Vi pratade om det igår när vi satt och åt på LaRaMona. En flummig restaurang/bar i Ubud som man knappt ser från gatan. Inga fönster och inte så många platser. Konst och musik som inredning och väldigt mycket hemmabygge. Men vilken jävla mat! Så gott. Så coolt. Så skönt. Vi pratade om hur alla restaurangerna hittills levererat grym mat. Hur kan det vara så? Jag trodde definitivt inte att det skulle vara så. Och nu mitt i djungeln på Bali. Ett ställe till som man inte förväntar sig så bra mat av. Det kanske är det som är grejen. Att man inte har några förväntningar. Jag vet faktiskt inte. Jag är bara jävligt glad att vara här och få uppleva detta. Och det har blivit lite som ett NY-besök. Jag måste bara hit igen. Inte bara för att det är allmänt skönt här. Typ nästan gratis att leva här. För att det är stökigt och vackert på samma gång. Utan också för att jag måste åka hit igen för att kolla in alla restauranger. Och att veta att det är flera man kommer att missa för att ens livstid inte räcker till känns lite frustrerande. Men vi kämpar på med att hinna med så många som möjligt haha. 

Spenderat dagen vid poolen och med ett gäng apor. I ubud ligger den "heliga apskogen" där man bidrar till skötseln av templet och aporna genom att handla bananer. Aporna gillar bananer. Så man får se upp! Allt småplock av värde är lika bra att ha i väskorna annars kan de ryka, och klasen med mat försvinner ungefär lika fort som man köpte dem. Men det är härligt. Man vandrar i djungeln omringad av dessa djur. Och att se en dams vattenflaska bli stulen ur handen på henne, och sen hur apan sätter sig en bit bort, skruvar av korken & dricker ur flaskan är så fascinerande. Kloka, vackra djur.

Nu blir det bara att ta det lugnt, igen, innan vi ska till Mozaic & äta. 
Klassat som Indonesiens bästa restaurang & på topp 100 på San Pellegrino-listan. Spännande!

Videon under är från dagen, men tyvärr kunde vi inte lägga upp den på Vimeo så man kan inte se den från mobiltelefoner :-(

Etiketter: resor bali ubud

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln