Barbacoa

Jag vet inte vad jag ska börja och jag vet inte vad jag ska säga. Eller jo det vet jag. Jag säger så här. Fan vad Bali levererar bra ställen! Vi har precis varit i Seminyak och ätit på Barbacoa. Så sjukt god mat och snyggt ställe. Latinamerikanskt stuk med godaste maten och bästa drinkarna. Inte så mycket lull lull utan bara rätt upp och ner svinbra. Vi tog biken dit. Kaos igen. Pia körde om möjligt ännu mer aggressivt den här gången. Men det måste man ju, sa hon. Man kan inte mesa. Det är då olyckor händer. Japp, sa jag och försökte slappna av och hänga med i svängarna. Jag börjar känna igen mig nu lite mer och hinner lägga lite mer tid på vad som ligger längs vägarna. Och det ligger så många coola ställe efter varandra som man vill gå in på så det blir nästan lite frustrerande. Och klimatet hjälper så klart till för allt är utomhus och öppet långt ut på gatan. Jag är impad. Sjukt impad. Och det levereras kvalitet med bra service. I fantastiska miljöer. Och så även i kväll. I entren möttes vi av en grillställning med 2 spädgrisar uppspända över en vedeld. Så förväntningarna var höga. Och dom infriades. Drinkar med jordgubb, chilivodka, persikolikör, lime och koriander eller margarita med jalapenoinfuserad tequila. Jajjamen. Eller kanske vodka, lime äpple och gurka eller rom med chilivodka, lime, agave, ingefära, citrongräs och ginger ale. Svingott. Kanske ska sluta dricka vin och bara dricka drinkar. Eller nä, det ska jag inte men jag tycker den här typen av drinkar funkar hur bra som helst med den här typen av mat och asiatiskt också för den delen. Så så fick det bli. Vi drack drinkar till middan. Igen. 

Och maten var så god som den kan bli. Grillad majskolv, chipotle, ost och rökta kryddor. Kubansk pulled pork taco med picklad rödlök och ananas. Friterad fisktaco med chipotlemajjo, mango och "slaw". Grym start. Allt var perfekt tillagat och smakerna i fullständig harmoni. Spädgris grillad i 8 timmar över vedeld med chimichurri och krispig svål. Grillad choritzo med rödpaprikasylt. Quesadilla med lamm, pico de gallo, manchego och fetaost. Den grisen alltså. Och den choritzon. Fan vad gott det va. Vi bara satt och flinade och tryckte i oss maten. Flinade och åt. Flinade och åt. Desserten blev en tastingbricka med chokladanchochilitryfflar. Svingott. En perfekt bakad brülépudding. Bästa någonsin. Och sandwich med vitchokladglass och honung. Kanske inte så bra konsistens på glassen men smaken var bra.  Tjejen som serverade oss var trevlig och korrekt på ett skönt sätt och levererade drinkar och mat snabbt och glatt.  Ja som sagt vad ska vi säga. Eftersom vi bara satt och flinade och var helt lyriska så kan det inte bli annat än en 10.
Så 10 hjärtan av 10. Barbacoa. We love you. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln