Mama San Bali

Vi hoppade på biken vi hyrt. Jag satte mig bak. Pia styrde. Hon kan det där. Hon har kört tidigare på Bali. Många gånger. Jag har kört tidigare. Många gånger. Men aldrig på Bali. Det är kaos. Alla tutar och gasar. Pia också. Men det funkar. Det finns massa oskrivna regler känns det som för det funkar. Alla tutar och gasar och det är kaos men trafiken flyter på och än så länge har jag inte sett någon som kör in i varandra. Pia kör bra och fort. Hon kör om. Hon tutar. Hon kör genvägar då jag sitter och funderar bak på bönpallen om det här verkligen är rätt. Det ser lite skumt och öde ut. Men vips är vi ute i kaoset igen. Enkelriktat. Skönt. Inte så galet då. Några farthinder, 1 miljon vespor och en jävla massa tutande senare ber Pia mig hålla koll på höger sida lite längre fram efter korsningen. Så hon vet inte vart vi är på väg egentligen. Eller?
Men där ligger det. Mama San. Ett ställe vi kollade in för rätt länge sedan. Det ligger i Seminyak. Så ca 15min på biken från Kuta. Restaurangen är otroligt snyggt inredd och allt har en asiatisk touch. Menyn är stor och som vanligt är det svårt att välja. Vi vill ha allt. 

 Vi börjar med några drinkar. Chili Lime Margarita och Thai Thai - citrusvodka, vanilj, thaibasilika och Ginger beer. Gott och svalkande. Och vi fortsatte med drinkar till maten. Jag tycker det funkar bra med den typen av drinkar till asiatisk mat. Vi sneglade lite på vad bordet bredvid käkade och det såg ut som stora portioner. Så vi började lite försiktigt.  Pork and prawn siew mai with chilinpeanut sauce and chili vinaigre, Steamed snapper dumpling with chili and blackbean oil, Ginger and shalott sashimi with snapper salmon and tuna & "Dendeng balado" caramelized short rib beef with kaffir lime chili and lemon basil. Det visade sig att allt vi beställt var ganska små rätter. Men det räckte. Vi blev lagom mätta och det var perfekt. För det blev dessert också. Friterad glass med nutella. Ja jag vet. Men Nutella är fan gott. Och Pia valda en Pavlova med mangomousse, passionsfruktcoulis och cocosglass.  Och maten var grymt god. Vi älskar asiatisk mat, uppenbarligen :), och vi blev inte besvikna den här gången heller. Kanske inte det bästa vi ätit men det höll en bra hög nivå. Och stället i sig är hur grymt som helst. Och det är fler ställe i den delen av Bali som är grymt snygga och coola. Är det hit man ska åka i stället för New York? För att få inspiration, god mat,coola ställen, sol och värme för nästan inga pengar alls. Ja! Men för att se hockey och sitta och glassa på en rooftop. Nej!
Mama San. Du är härlig och får 7 av 10 hjärtan.
Och vi ses snart igen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln