Soul Food Mahanakorn

Ett annat restaurangbesök vi bokat in i Bangkok var på Soul Food, ligger några hundra meter in på högersida om man svänger av på Sukhumvit 55. 
En liten restaurang som fått mycket bra kritik, köket är thailändskt i en lite "finare" tappning än den man äter på plaststolarna på "hålen i väggen" på Bangkoks gator. Det här blev ju våran förlovningsmiddag helt plötsligt & det passade perfekt.

Vi fick en tvåa på övervåningen som var helt tom & tråkigt när vi kom, men under vår första halvtimme där så fylldes det på & helt plötsligt väcktes lokalen till liv. Helt annan stämning! Vi beställde varsin fördrink på tequila, en med lime & mandelsyrup & en med chilisalt & Asahi öl. Av det lilla vi visste innan vi gick dit så var en av sakerna att just drinkarna skulle hålla väldigt hög standard & det gjorde de verkligen. 

Sen var det bara att gå genom menyn, vi var båda sjukt hungriga redan när vi satte oss så innan vi ens läst genom första bladet så beställde vi in en fläskrätt där man la kött, ingefära, jordnötter, vitlök, chili & en tamarind glace i ett sallads blad & tryckte in i munnen. GOTT! Och precis vad vi behövde för att höja blodsockret lite & kunna koncentrera oss på resten av menyn. 
Och då började det roliga - och svåra! Vad fan ska man beställa? Vi ville ju ha allt. Men efter en hel del dividerande fram & tillbaka så blev det :

1. Friterad Morning Glory med en sötstark sallad på räkor, bläckfisk & malt fläskkött.

2. Grillade tamarindbräserade ribs med karameliserad ananas 

3. Grillad marinerad flankstek med lime, fisksås, chili & rostat ris.

4. Röd curry med griskind & färska grönpepparkorn

5. Bok choi med vitlök, chili & crispy pork

Himmelriket! Det var så förannat jäkla gott alltihop så vi satt mest & flina. Alla smakerna vi älskar i en perfekt balans. Både min & Jonas favorit var den friterade morning gloryn, men det var ingen av rätterna som gjorde oss besvikna det minsta!

Prisklassen är av det lite dyrare slaget om man jämför men många andra thailändska restauranger, men man får valuta för pengarna både i dryckes & matväg. Dessutom får man sitta i en lokal med aircon vilket inte är helt fel i den värmen som råder i Bangkok just nu :) 
Soul Food får 6 av 10 hjärtan av oss det baserat på hela upplevelsen, men bara maten i sig är en solklar 10.

 

Etiketter: recension bangkok

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln