Chatuchak Weekend market

Typ 15000 små butiker/stånd och 200.000 besökare varav ca 60.000 är turister. Väskor, tröjor, mat, prylar, jeans, porslin, konst, skulpturer och ja listan kan göras lång. det finns typ allt. Och Pia som varit där tidigare gick varm och shoppade loss och jag blev bara yr. Vad ska man titta på, var ska man börja? Jag är en dålig shoppare normalt och det gick inte bättre den här gången. Men det är jävligt roligt att bara gå runt och titta. På folk. På allt som finns. På galenskapen. Och det som jag tyckte var mest intressant var såklart maten. där kunde jag finna lite sinnesro. och det fanns det mesta av det också. Små restauranger, små food courts och ibland, mitt ibland kläder och iphoneskal, ett litet stånd där en härlig thaitant stod och rörde i en tom yam. Och det mesta serveras i en påse. kanske för att ta med sig men många åt också på plats. Vi gick förbi just en sådan här liten låda som serverade krispig gris. Och det är en av favoriterna just nu. Krispig gris. Ja tack sa vi och tanten choppade upp en lämlig bit, stoppade i en liten plastpåse, hällde en sötsur chilidressing över, stoppde ner 2 träspett i påsen och varsågod. 35 kr ungefär. Och det var det godaste jag ätit på länge. Så enkelt och så gott. Och redan där och då hade jag fått mer inspiration och fler ideer än från middagen på Gaggan. Kanske för att det är så jag tycker mat ska lagas och kanske också för att det är mer lättillgängligt. Och så fortsatte det. Minutfryst glass, pad thai, tom yam, cocosdrinkar, allt friterat man kan tänka sig, fryst chokladdoppad banan osv. Altting grymt gott. men det är lite risky såklart. Fuktig, stekande hetta och väldigt mycket folk. Miljö och hälsa hade förmodligen dött på plats. Men det är en risk man får ta och peppar peppar, vi är rätt tåliga som tur är. Pia shoppade, jag tittade och vi åt. Ett roligt och väldigt inspirerande besök på en helt galen marknadsplats. 

Är man up for for the challenge så ska man verkligen besöka Chatuchak :)

Etiketter: resor bangkok

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln