GAGGAN

När S.Pellegrino släppte listan på vilka dom anser vara dom 50 bästa restaurangerna och vi såg att nr 10 var ett ställe i Bangkok så var det en självklarhet att boka bord där. På Gaggan, Progressive Indian Cuisine. Och det märktes att han, Gaggan Anand hade blivit högt ratad för det tog typ 2 veckor innan dom svarade på mailet och bekräftade bokningen. Dom fick väl lite mer att göra antar jag haha. Men plats fick vi och nu var vi äntligen där.

Efter en jävligt varm promenad från hotellet så såg vi tillsist skylten. Gaggan ligger på en liten tvärgata i centrala Bangkok och är en vitmålad, ganska stramt inredd restaurang. Lite tråkig faktisk. Vi placerades i ett av rummen och ena väggen var av glas och var omringad av en stor träram. Som sagt ganska tråkig miljö, fram tills färgen i det inramade glaset flippade över och blev ett stort fönster med insyn i till köket. Helt plötsligt blev rummet vi satt i levande och fantastiskt trevligt. Då hade vi redan fått i oss varsin drink  och några av dom första amuse gueulerna. En shot med rosenvatten, örter och kaviar, yoghurtsfärer, rostade nötter inpackade i ätbar påse, och en liten chokladbomb med bladsilver. Allt med en indisk touch. Och så var det genom hela middagen såklart. Allt mycket vackert presenterat och med ett gediget hantverk. Välkomponerat och gott. Och hela tiden en mild smak av spiskummin och curry i gommen. Man kanske hade önskat sig någon annan smakbild någonstans i menyn men samtidigt så är det ju Indiskt och då ska det smaka så.

En av höjdpunkterna var ”Charcoal”, en svart friterad klump serverad under ett rökfyllt glas. Det låter inte superkul men det var en fantastisk smak av seabassrillette som panerats och friterats och seden fått en mild röksmak vid serveringen. Mycket gott. Men den absoluta höjdpunkten var ”I Want My Curry!!!”. Curry ala husmanskost helt enkelt. Gaggan glömmer inte sitt matarv och serverar rakt upp och ner, mitt i avsmakningsmenyn fylld med teknik och texturas, curry med ris och färskgräddat naanbröd. Så jävla gott. Och någonstans där och då så inser man att det är så mat ska lagas. Kanske inte så intressant att titta på men oslagbart i smaken.

I sin helhet var det en fantastisk middag med många roliga rätter och allt var välsmakande. Några riktiga favoriter och några små dippar. Servicen var skön och avslappnad vilket är bra för det kan bli väldigt mycket pinne i röven på den typ av restaurang i bland. Få men goda viner presenterades till maten och det enda konstiga var väl att dom inte hade dessertvin på glas. Jag hade väl i och för sig kunnat dricka en hel flaska men men.


Gaggan får 8 av 10 hjärtan för sin roliga och smakfulla tolkning av Indisk mat. Ett måstebesök om man är i Bangkok tycker vi och för 4000 Bath (typ 1000Skr) så är det extremt prisvärt.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln