Doften av chili och sopor

Efter 10 timmar i en flygplanstol så landade vi idag strax efter 5 på morgonen lokaltid. Efter vi tagit emot väskorna så gick vi raka vägen till Family Mart så jag kunde få köpa mina älskade nudlar, ingen touchdown i BKK utan en nudelkopp & bbq-chips! Sen hoppade vi in i en rosa taxi som förvånansvärt fort tog oss till vårt hotell på Sukhumvit soi 10. Framme! 
VI ÄR HÄR NU! Äntligen. 

Vi höll tummarna för att vi skulle få vårt rum med en gång men tydligen var hotellet fullbokat så vi fick snällt lägga oss på takterassen vid poolen ett par timmar, inte så att vi klagade direkt. Men solen tar, hur molnigt det än är så biter den sig fast - speciellt på Jonas lite mer bleka hud, så vi insåg att vi inte kunde bli långvariga där uppe. 

Att promenera i Bangkok är somatt låta alla dina sinnen åka bergodalbana. Det är byggnader som blänker i solen, fyllda med kläder från alla modepampar. Det är plåtskjul, där det ser ut som någon kanske bor, med en liten spinkig katt utanför. Det är Starbucks och 7 Eleven. Det är plaststolar och färglada servetthållare. Det luktar sopor, och chili. Det lagas mat i varje gatuhörn och slamret från wokpannor & mortlar som krossar kryddor gör det helt omöjligt att fokusera på en sak i taget. Här är det allt - och ingenting samtidigt. Du slängs mellan kväljningar och att känna hur salivet bara rinner i munnen på dig för at dofterna av det thailändska köket får dina smaklökar att gå på helspinn. Det är en fantatsisk stad som får mig att känna mig levande enda in i själen.. 
Och trots att klockan inte var mer än 10 på morgonen så kunde vi inte låta bli att sätt oss på de där röda plaststolarna, beställa in en somtum, en skaldjurssallad & en pad thai. Svetten pärlar sig i pannan vid fösta tuggan & det smakar på riktigt, allt det vi älskar, i en stor explosion i munnen. 
Fan - vi är här nu

Etiketter: resor bangkok

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln