Nytt kök, Nya kockar

Båstad. Hamnkrogen. Gästspel. Fan vad roligt det är att laga mat. Och varje gång jag kliver in i ett nytt kök med nya människor så är det lika inspirerande. Dom flesta kök är ganska lika men alla har sin charm eller ocharm. Och oftast samma utrustning typ. Och alla är där för att laga mat. Det behöver inte vara konstigare än så. Det är fantastiskt rolig att kliva in i ett nytt kök och jag lär mig nya saker hela tiden. Framför allt mötet med nya unga kockar är det bästa. Roligt :)
Torsdagen gick åt att förbereda för gästspelet. Alla varor på plats och då är det bara att börja preppa. Ca 200 gäster räknar vi med så det blir en del skalande och hackande.  3 rätter och 2 sittningar. Det kommer att bli en härlig fredagkväll och Båstad bubblar nu. 
Så nu är det bara att dra på sig kockrocken och fortsätta. Kl 18 kommer dom första gästerna och då ska allt vara uppsatt och klart. Och innan det blir det upplagning och genomgång av menyn med hela personalen. 
Sen försvinner tid och rum och helt plötsligt är klockan 23 och alla har fått mat :)))

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln