Provlagning hemmavid

Dags för gästspel på Hamnkrogen i Båstad på fredag. Och har man inte ett utrustat restaurangkök att stå och labba i får man fixa till det hemma. Så det var bara att ge sig iväg till Kitchen Lab i Hammarby Sjöstad. Där finns det mesta både för proffs och amatörer. En vaccmaskin, en cirkulator, ett rivjärn och en liten vass mandolin blev det. Grym affär som jag rekommenderar varmt. Öppnar dessutom snart på Birger Jarlsgatan. 
Torsk, havskräftor, färsk lök med röd curry och äpplegelé testades. Känns bra. Jag tror på 50 grader i 30 minuter på torsken. Lite salt och socker först. Låt stå och dra 10 minuter. Sen ner i vaccpåse med lite olivolja. Kan ätas direkt och kan även kylas för att sen plockas ut och halstras på. Havskräftan får gå på 40 grader i 40 minuter. Sen bara elda av den snabbt med en brännare. Löken är tuffare. 80 grader i 50 minuter med salt och olivolja. Kyla ner och sen steka i olja och cöd currypasta. Äpplena kokade jag skiten ur med socker och pektin. 2 dl äpplepure/saft av gröna äpple med lite citron saft och 1 dl syltsocker. Koka 5 minuter. Häll upp och låt stelna. Och samtidigt pannstekte jag högrev. Mest för mig själv för jag var hungrig. Högrevet stektes långsamt färdigt i panna med mycket smör. På slutet tillsattes lönnsirap, soya, vitlök och chili. Glacen kokades in ordentligt sen fick köttet vila 15 minuter. Gott. Men det gäller att det är högrev av god kvalitet. Kan bli lite segt annars. Nu ska jag kolla hur kräftorna blev och sen packa väskan för avfärd mot Båstad i morgon. Tjohoo!!!!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln