Amarillo Visby 

Vart man än går nuförtiden så ska maten som serveras delas. Så även på Amarillo. Och jag älskar att äta på det sättet. Oformellt. Gafflar och händer överallt. Alla runt bordet smakar och och testar. Det blir diskussion om olika favoriter och även om vad som inte passar någon i smaken. Jag och min bror försökte servera family Style i Göteborg i början av 2000-talet men det var lite för tidigt för det landade inte så väl. Men nu så. Överallt. Underbart. 

Amarillo är ett mycket trevligt ställe och har fokus på öl som dryck och mat som serveras som sharingportioner. Vi blev rekomenderade att plocka 8 olika rätter då vi var 4 vid bordet. Ganska lagom med mat fast jag skulle kunnat äta mer. Men det kan jag ju alltid oavsett. Vi valde Chiliräkor med aioli och bröd. Gott och smakrikt men man måste vara beredd på att kladda ner sig lite :) Pilgrimsmusslor med grön ärtpuré och picklad silverlök. Bra musslor men rätten var lite smaklös men det löstes med några nypor flingsalt. Råbiff med bakad äggkräm och lök. Smakade som råbiff dvs gott men det friterade brödet som serverades till var magiskt och lyfte hela rätten högt. Bacon Chili Cheese Sliders. Ja som jag brukar säga, blandar men massa goa grejer så blir det jävligt gott. Så även i det här fallet. Rökt fläsk sida med macaroni and cheese och bakad blomkål med manchegocrust var helt ok. Lite hård blomkål och fläsksidan blev lite för mycket kassler, men macaroni and cheese gillar man ju. Tuna Poke som var rå tonfisk med soya och ingefära var grym och föll alla i smaken. Framför allt dom små friterade risbollarna som serverades till. Och quesedilla med hummus och bönor var frasig, kladdig och supergod. 

Till dessert blev det Ice Cream Sandwich gjord av glass och hemgjord nutella. Och serverades med macadamiapopcorn och marshmallow swirl. Sött och gott. Sånt gillar jag. Och till sist lite Gotländska jordgubbar med en rostad vit chokladmusse och limekrisp. Jodå den funkade också. 
Vi satt på ett trevligt bord på uteserveringen och blev serverade av glad och kunnig personal. Maten var kanon fast lite smaklös här och där men det löstes med lite flingsalt. Amarillo är ett skönt ställe som levererar det dom ska. 
7 av 10 hjärtan får dom för det :)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln