Sol i sinne...

Vår första heldag på Gotland bjöd på alla sorters väder, nästan. 
Vi tog oss upp i rätt skaplig tid, åt frukost på hotellet som tyvärr inte var så mycket att hurra över, och satte oss sen i bilen för lite äventyr. Vi åkte till Blå lagunen som var ett av önskemålen den här helgen men det blåste små djävlar & regnade så det blev ingen lång stund. Både Tyra & Jonas tog sig i vattnet dock medan jag & Teodor hängde tryggt på land. Det var några fler tappra själar som hade letat sig dit men inte i närheten av vad det brukar vara, inte så konstigt. Frusna åkte vi vidare till Lergrav där Anette & Glenn, vänner från Åre, huserar. De arrenderar det mysiga "Lergrav Fisk & Café" över sommaren & det blev även våran lunchrestaurang för dagen. Vi tog plats inne i båthuset som de gjort ordning så fint & avnjöt varsin portion fisk med hemmagjord potatissallad. Jag åt makrill medan de andra åt lax. 110 poäng - såklart. Är ni norr över på öjn så åk dit!  Vi fick även en snabb rundtur i deras bostadshus en bit bort & man blir ju inte annat än väldigt sugen på att själv flytta in i ett sådant någon dag :)

Väl tillbaka i Visby så blev det en tur till Kallis där Marmeladorkestern spelade i vanlig ordning. Massor av välkända ansikten & vänner vilket gjorde eftermiddagen extra rolig! Visby har vart mitt sommarhem i många år & flera av de jag bott & jobbat med är fortfarande kvar. När vi satt i soffan & värmde oss så kom solen sakta men säkert fram till allas stora glädje :) Via Evelina, min bästavän, så hade vi bokat bord på Surfers för rätt länge sen. Som vi sett fram emot det. För den som inte varit på Gotland innan, eller av någon händelse varit på Gotland men inte ätit på Surfers - måste göra det! 
Grym service i en otroligt mysig lokal. Drinkar som slår det mesta & mat som smakar himmelskt. Jag har aldrig gått dit & blivit besviken. Sischuan är filosofin & det ska man vara medveten om. Jag vet att det är inte alla som uppskattar den typen av mat men för den nyfikne eller den erfarne så är det verkligen något man ska testa. Räkbollar, Bang bang Ji Zi & Kyckling/Tofu i röd olja är några soklara favoriter. Även igår så gick vi därifrån väldigt nöjda & kommer med all säkerhet komma tillbaka, både i Stockholm eller nästa sommar i Visby!

Nu har Teodor åkt tillbaka till Stockholm för att träffa en kompis från Åre. Vi andra blir kvar till måndagkväll så nu är det bara att fånga dagen & njuta av att solen faktiskt kikat fram igen..

Etiketter: resor gotland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln