en fransk finbistro

Ut på stan för middag med Pias familj. Vi skulle mötas upp kl 1930 vid en restaurang som heter Cabinet de Vin&Cocotte. En fransk finbistro med asiatisk touch. Men innan det hann vi med lite korv med bröd och senap i gamla stan.  Den inhemska ölen är grymt god och alla Unversitet bidrar förmodligen till att det finns ett cocktailbud som matchar det mesta. Det är en mycket trevlig liten stad med massor av uteserveringar och hittills har det levererats goda grejer. Och så även på Cabinet de Vin&Cocotte. Det är ett litet trevligt ställe med bra service. Maten serveras i cocotter och man kan själv kombinera tillbehör och såser. Och jag tycker det fungerar bra. Det blev en tartare med olivolja och lagrad balsamico till förrätt. Och en sås med ostronsås, honung och chili. Gott men kanske lite väl sött. Pia åt sniglar med örter och getsmör. Hon åt upp allt :) Varmrätt blev crispy pork med äpple, linser med citrongräs och ankleversås med ryffel. Grisen var grym. Det ända minuset är väl att äta med kniv och gaffel ur cocotter blir lite knöligt. Men det var gott. Pia åt lamm med rosmarinrök och örtskumm och grönsaker med kryddsmör som tillbehör. Vällagat och smakfullt. 

Till dessert blev det lite blandat. Chokladcreme med caramel och salt, Inbakat fikon med mandel, Citrus med vit choklad och brödkryddor, Inkokt päron i vin. Alla högg in och det var rent på tallrikarna efter några minuter. Helt ok desserter. Sen blev det kaffe och en tuica. Plommonbrännvin, jag gillar ju det där. 
Cabinet de Vin&Cocotte är en bra restaurang som levererar vällagad mat. Det kanske svajjar lite i smaksättningen ibland så betyget blir
6 av 10 hjärtan. 

Kvällen avslutades på Hemingway Bar som levererade sjukt bra drinkar. Snyggt ställe helt i vår smak. Sköna människor och god sprit. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln