Risotto med lamm

Bland det godaste som finns är risotto. Med massor av smör och parmesan. 
Så här kommer ett recept på hur jag brukar göra.

för 2 personer typ

1 msk smör
4 färska lökar skurna i tunna klyftor
1 dl avorioris (av bra kvalitet)
ca 1 liter kycklingbuljong
2 dl finriven parmesan
mer smör (100 gram)
1 msk vit vinäger

Fräs lök och ris i smör. Späd med hälften av buljongen. Koka under omrörning och späd efter hand med mer buljong. det ska var rinnigt. Rör hela tiden. När riset känns färdigt så blanda i parmesan, mer smör och vinäger. Rör till krämig konsistens. Späd med mer buljong om det behövs. Rör lite till och smaka av med salt.

1/2 msk dijonsenap
2 msk balsamicovinäger
4 msk olivolja
stjälkarna från löken skurna i skivor
8 små tomater skurna i kvartar
sallad
 
Blanda allt till en sallad

400 gram lammentrecote

Stek långsamt färdigt i panna. Låt vila 10 minuter innan tranchering.

Det ska vara vin i en risotto egentligen men jag tycker bättre om en bra mild vinäger. Och man kan variera grönsakerna i det oändliga. Men idag blev det en neutral risotto. Det är viktigt att man rör så att man får en krämig konsistens. Och den ska vara lös. Hur lös är en smaksak.
Häll upp risotton i en form. Lägg salladaen över. Skär köttet och placera ut det på salladen. Slå det som är kvar av dressingen över köttet och slå även köttsaften över som bildats i pannan när köttet vilat. Garnera med basilikablad. Ät.

Etiketter: mat recept

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln