Födelsedagsmiddag på Ekstedt

Kvällen när Pia fyllde år gick vi och käkade på Ekstedt. Det var första gången för oss båda och förväntningarna var höga. Stockholm kan stoltsera med ett brett utbud av jävligt bra restauranger och Ekstedt är en av dom. All mat lagas i vedeldade ugnar eller över öppen eld. Köket som är längst in i lokalen är öppet och all mat läggs på en servicestation där man också kan sitta och äta. Där hamnade vi. Nära maten. Nära elden. Det är ett snyggt ställe och inredningen ramar in konceptet. Rod gjorde sin andra (grymma) dag som köksmästare och Niklas var där själv och presenterade några nya rätter. Bland annat ett ostron som tillagas med brinnande talg. Helt klart bästa rätten för kvällen. Men även den höeldade biffen var fantastisk. All mat har en mer eller mindre touch av eld och rök. Och det funkar.  Man kan välja mellan 4 eller 6 rätter. Vi åt 6 och hela menyn var välbalanserad med goda smaker.  Vi blev serverade en härlig Pinot Noir som funkade genom hela middan. Man kan såklart välja ett dryckepaket också men vi nöjde oss med ett vin. Servicen var trevlig och bra. Ja allt var bra. En mycket trevlig middag och den bästa avslutningen på en födelsedag. 
8 av 10 hjärtan får Ekstedt och company. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln