Balkonglunch

Lunch på balkongen i sommarvärmen. Då blir det sallad. Vi gillar sallad och det får gärna vara med varma tillagade grönsaker. Man kan ta vad som helst egentligen men det bör vara grönsaker som pallar lite värme. Vi hittade lite betor, sommarlök, blomkål och färskpotatis. En bra grund. Blomkålen bakades i ugn på 200 grader i 30 minuter med olivolja och rökt paprikapulver. Betorna med salt och olivolja på halva blomkålstiden. Löken rostades lätt i panna med pumpakärnor  i fettet  som blev kvar från ristad chorizo. Och potatisen kokades som vanligt i saltat vatten. 

Alla tillagade grönsakerna blandades med chorizon och lades på ett fat. Creme fraiche, dijon, vinäger, olivolja och salt fick bli en krämig dressing. Den slogs rikligt över alla grönsaker. 
 Och allt serverades med en grönsallad med lökstjälkar, gurka och tomat. 

Etiketter: mat recept

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln