It takes a fool to remain sane

Bråvalla är en festival varken jag eller Jonas besökt innan. En liten bit utanför Norrköpings kärna tornar sig detta jätteområde upp, fyllt av scener, attraktioner, matstånd & människor. Det märks direkt att det sväljer mer människor än vad SRF gör & blandningen av publik går heller inte att ta miste på. Vilket vi båda konstaterar är rätt charmigt. Det är inte bara "metal heads", utan lite mer blommor & färg. När vi väl tagit oss genom biljettköer & säkerhetskontroll så mötte vi upp Peter & Lillen, vädret var inte direkt öl-vänligt men är man på festival så är man. Innan första konserten vi skulle se började så hann Jonas med en kort intervju hos EastFm där det bjöds både på godis & värme. Det ordades lite om olika festivaler & framförallt matutbudet på dem. 

Så var det dags för Refused. Dennis Lyxén i spetsen & en helt tokbra David Sandström på trummor. Falken & Emilio från Jägermeister mötte upp oss framför scenen & vi älskade vad vi såg. Det var en mästerlig konsert helt enkelt & självklart var det politiska i centrum "Krossa patriarkatet och snutstaten" skrålade Lyxén från scenen & gav även det manliga könet en rejäl känga efter att han berättat att 3 våldtäkter anmäldes föregående dag på festivalen & att sånt inte borde förekomma när alla är där för samma sak : kärlek & musik. Amen, to that. 

Vi sprang på en del bekanta ansikten & gamla vänner mellan konserterna & dryckespauserna. En & annan langos slank också ner, såklart. Man märkte att man vara rätt nära hemma då östgötskan helt klart dominerade bland besökarna. I musikväg hann vi bland annat se Ola Salo, Wu-Tang Clan, Lars Winnerbäck, Faith No More & Robbie Williams innan vi bestämde oss att det räckte för dagen & började den lite längre färden hem till Linköping. Kul som satan var det trots tråkigt väder & väldigt kyligt, men är man i det bästa sällskapet & omringad av musik så kan det inte bli fel i min bok :)

Etiketter: festival bråvalla

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln