Raggmunk, fläsk & lingonsylt

Det är Pias födelsedag. Då får man önska lunch och högst på önskelistan låg raggmunk med fläsk. Och det är ju en fantastisk önskan för raggmunk och fläsk är bland det godaste man kan äta. Men som vanligt lagar jag det för sällan. Vet inte varför faktiskt för det är också en klassisk bra rätt. Enkelt och jävligt gott. Det kanske har att göra med att man inte kan söla i sig fläsk varje dag :) Inte vi i alla fall. 
Det finns inte så mycket att skriva om receptet tycker jag. En vanlig pannkaksmet som blandas med riven potatis. Jag brukar blanda äggen med lite mjölk och sen vispa i mjölet så det inte blir några klumpar. Sen i med resten av mjölken. Lite salt i smeten och sen mycket smör i pannan.
Fläsket blir kanske inte bäst men absolut väldigt bra om man lägger det på en plåt och kör i ugnen på 220 grader tills det blivit så stekt som man föredrar. Det är väldigt praktiskt att köra i ugnen framför allt om man är några stycken runt matbordet. Jag brukar ösa raggmunkarna med fettet som blir kvar när man stekt fläsket och sen köra raggmunkarna en stund i ugnen så att det blir frasiga kanter. Servera med lingon och mjölk. På något sätt kan jag tycka att en kokt lingonsylt är godare än rårörda. Det blir goffigare helt enkelt och det gillar man ju :)
Grattis på födelsedagen Baby, jag älskar dig.

Etiketter: mat recept

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln