Enkelt, snällt och jävligt gott

Ibland vill man bara äta klassiskt god mat. Så när jag såg att dom hade färsk torskrygg i butiken så fick det bli panerad torsk med citron och brynt smör. 
Lisas ägg kom till användning igen och jag blir lika glad varje gång jag knäcker ett ägg från Kaga. Färgen på gulan är intensiv kan man säga. Ströbröd funkar utmärkt men jag använde panko. Det blir lite krispigare och finare tycker jag. 
Färskpotatis, självklart. Och lite kokta grönsaker. Sen om man orkar göra en remouladesås till också så är det ju fantastiskt gott. Majjo, pickles och en uns curry. Som vanligt så är det viktigaste att inte översteka fisken. Men det är också det svåraste i detta fallet för man ser inte fiskköttet på grund av paneringen. Använd termometer (42grader) eller känsla :) 
Tänk på att torsken efterdrar efter som den steks på ganska hög värme. Använd rikligt med smör och lite matolja för stekning. Paneringen får gärna fin färg innan fisken är klar så man får passa det noga.

Torsken är panerad på klassiskt vis. Mjöl-ägg-ströbröd. Salt fisken innan och stek den så fort som möjligt efter den är panerad. Så då bör alla dom andra sakerna vara på spisen. Färskpotatis med lite dill och mycket salt. Koktiden är kortare än gammalpotatis så ha koll på det. annars blir den vattnig och tråkig. Och valfria grönsaker. Morot, broccoli och ärtor hittade jag. 
Som sagt, snällt klassiskt och jävligt gott. Tröttnar aldrig :)

Etiketter: mat recept fisk

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln