Midsommar 2015

Vilken fantatsisk dag gårdagen blev. Första midsommarfirandet på 6 år för min del & det var verkligen på tiden. Vi lämnade Stockholm tidigt & kom ner till mamma i Kaga på förmiddagen. Jonas ställde sig såklart i köket med en gång för att förbereda lunchen medan jag & barnen myste med kycklingar & kaniner. Någon timme senare kom Jonas föräldrar med husbilen & jag hämtade Uffe så var lunchen i full gång. Sill, potatis, löjrom, kallrökt lax, gräddfil, gräslök & jordgubbar med grädde från granngården. Bo hade med sig snaps han gjort själv med malört, den avnjöts såklart & till nubbarna sjöngs det friskt!  

Efter vi ätit plockade vi blommor ute i regnet så vi tjejer kunde göra varsin midsommarkrans. Uffe var såklart allergisk mot hundkex så hon knöt & nös i kapp, tyvärr var det den blomman vi hade mest av. Hon kämpade på & resultatet blev jättefint. In med ungar & svärföräldrar i bilar & sen åkte sällskapet ut till storasyster i Hackefors för middag tillsammans.

Femkamp, gitarrspel & lek med småbarnen. Vi hann ett halvt kubbspel också innan regnet kom tillbaka men vi försökte ha så mycket sommarfeeling vi bara kunde :) Är riktigt avundsjuk på de som fick lite solsken igår. Det gör ju så mycket! Mamma slaktade kaniner på gården i veckan & hade styckat upp dem riktigt fint. Så de hamnade på grillen & redan där började det dofta ljuvligt. Grillade grönsaker, två olika potatissallader, aioli & chilibea. FESTMÅLTID!!! Vinet & läsken flödade. Till efterätt åt vi massor frukt med vispadgrädde & vaniljglass. Lite riven choklad för den som ville. Barnen öste strössel över sina tallrikar, såklart! Vi spelade spel & skrattade fram till midnatt sen blev det hemfärd & sängdags för allihopa. Mätta & glada kröp vi ner & jag hade fått min första riktiga midsommar på väldigt länge.

Tack familjerna Dahlbom/Nilsson & Gunnarsson/Bergling! 

Etiketter: linköping midsommar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln